Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZÉPSÉG

Veszélyes kozmetikumok – ezekre figyeljünk nagyon oda!

Szerző:
Szabó Anna
A kozmetika és a szépségápolás az egyik legnagyobb iparág a világban. Ezért szó szerint millióféle új és csodákat ígérő krém, smink, szérum és mindenféle más kerül gyakorlatilag naponta piacra. Pontosan a bőség zavara miatt sok kozmetikum kifejezetten veszélyes is lehet az egészségünkre nézve, ha nem járunk alaposan utána a márkának és az összetevőknek. Az alábbiakban a három legveszélyesebb típusról lesz szó, amelyekből érdemes pont emiatt ismertet és minőségit választani.

Önbarnító

Az olcsó, nevesincs márkájú önbarnítókat inkább hagyjuk a külföldi online piacterek oldalán. Még akkor se vásároljuk meg őket, ha valamilyen különleges csodatermékek, amik állítólag természetes alapanyagokból készülnek. Mivel az önbarnítók sajnos töményen tartalmazhatnak rákkeltő anyagokat, ezért kizárólag csak olyan helyről vásároljuk meg az ismert márkák önbarnító termékeit, amelyeknél van garancia és persze alaposan utánajárhatunk az összetevőknek.

Testápolók

Ez a másik olyan anyag, amit a leggyakrabban és nagy mennyiségben szokás használni. Amíg az önbarnítót általában csak nyáron vetjük be, addig a kedvenc testápolónk egész évben napi szinten használt terméknek számít. Ezért ebben az esetben az ismeretlen eredetű testápolókat messziről kerüljük el. Az sem árt, ha lehetőleg organikus összetételű, márkás termékeket szerzünk be. Ezekből már számtalan minőségi termék akad, és inkább költsünk egy kicsit többet rá, mert a bőrünk egészsége mindennél jobban számít az ilyen gyakran használt termékek esetében.

Szérumok

Bármilyen szérumot is vásárolunk, mindegyik célja az, hogy lehetőleg a legjobban felszívódjon a bőrünkbe. Tehát megint csak olyan terméket jelöl, amire érdemes költeni, hogy ne okozzon egészségügyi problémát. Ezekből is az a legjobb, ha organikus termékeket vásárolunk vagy annyira minőségi márkától, amiben érdemes megbízni. Viszont ha egyikkel sem akarunk élni, mégis jó volna valahogy ápolni a bőrünket, akkor házilag is készíthetünk remek pakolásokat. Az interneten már rengeteg recept található, nem csak pakolásokhoz, hanem konkrét szérumokhoz is.

szépség szépségápolás önbarnító testápolók szérum
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL