SZÉPSÉG

Maradj negyven fölött is varázslatosan fiatal

Az öregedés elleni harc már az idők kezdete óta központi kérdés a nők körében, amelyre egyre több iparág kínál látszólagos megoldást. Manapság már nem lehet elég korán kezdeni az öregedés látható jelei elleni harcot: plasztikai sebészet, esztétikai beavatkozások, étrend, sport és csodaszerek, mind-mind ott van a palettán. Szerencsére a botox és az arcfeltöltések helyett még mindig népszerűbbek a természetes vitaminok és módszerek alkalmazása.

Miért nem bírják a nők elviselni az öregedést?

A fiatalság megtartása utáni vágy mindig is jelen volt a nők életében. Egyrészt a férfiak, másrészt az irreális elvárások miatt, amelyeket a szépségipar és a közösségi média állított fel elénk. A ráncok nélküli üde arc, a piros pozsgás tekintet, a karikák nélküli szemkörnyék mind-mind a kívánatosság és a szépség védjegyei. Ez pedig igencsak feladja a feladatot az átlag nők számára.

Fénykorát élik a már említett plasztikai műtétek, amelyeket már tizenéves korban képesek elkezdeni a fiatal lányok, hogy minél hatékonyabban késleltetni tudják a ráncok kialakulását. Ám a mértéktelen kezeléseknek köszönhetően nemcsak ráncaik, hanem mimikájuk sem lesz egy bizonyos idő után, amely a kor előrehaladtával inkább ijesztő, semmint szép hatást kelt mások számára. Ezen kívül pedig egyre népszerűbb az íves áll, a domború arccsont és a szemárkok feltöltése is.
 

.

Mi történik a bőrrel az öregedés során?

25 éves kor körül elkezdődik a visszafordíthatatlan öregedés, ugyanis egyre kevesebb kollagént termel a szervezet, amely a bőr rugalmasságáért és teltségének megőrzéséért felel. A bőr öregedése elsősorban a tömörségének csökkenésében, vékonyabbá válásában, megereszkedettségében és a bőr fakultabb színében vehető észre. Elmélyülnek a nevetőráncok és beesettebb lesz az arc. Ezek természetes velejárói ennek a folyamatnak, amellyel egyre kevesebb nő tud megbarátkozni.


Akik a plasztikát és az esztétikai beavatkozásokat csak végső esetben alkalmaznák, érdemes utána olvasniuk a természetes, barátságosabbnak ítélt módszereknek, amelyekkel, ha nem is teljesen szüntetik meg, de lassíthatóak ezek a bizonyos folyamatok.
A krémek, szérumok és egyéb kozmetikai kezelések mellett a belsőleg alkalmazott vitaminokat, teákat és csodaszernek kikiáltott italokat is érdemes kipróbálni, amelyek közül a kollagén folyadék az egyik leghatásosabb. De még mielőtt mélyebben belemegyünk ennek bemutatásába fontos tisztázni, hogy mégis mi történik a bőrben a kor előrehaladtával…

Milyen okok állnak az öregedés mögött biológiailag?

A bőr öregedése természetes, azt azonban már kevesen tudják, hogy a folyamat gyorsasága nagyban függ a genetikától, a napozás mértékétől, a dohányzástól, az alkoholfogyasztástól és a minőségi alvástól. Egészen elképesztő, de befolyásolják a ráncok megjelenésének intenzívitását és a szerkezetének megváltozását is. A bőrünk hámja elvékonyodik, vízmegkötő képessége pedig csökkenni kezd. Az irhában a kollagén rostok mennyisége is sokkal kevesebb lesz, az évek múlásával, - ha ez nem lenne elég - foltosodásra lesz hajlamos az arc és a test bőrfelülete, illetve dehidratáltabb és nyúzottabb lesz a kinézete.

Miért nem ajánlott a plasztika és a túlzásba vitt szépészeti beavatkozások?

A túlzásba vitt esztétikai és plasztikai műtétekkel, beavatkozásokkal egy darabig szép eredményt érhetünk el, ugyanakkor hosszútávon a bőrünk is hozzászokik, amelyek függőséget tudnak kialakítani. Arról nem is beszélve, hogy a nem jól választott szakember vagy hatóanyagok súlyos károkat és torz mimikát okozhatnak. Mindenképp olvassunk utána, hogy milyen véleménnyel vannak mások az általunk választott helyről, orvosról, illetve hogy az adott kezelésről milyen visszajelzések jönnek azoktól, akik már próbálták.

Milyen természetes megoldások vannak, hogy 40 felett is üdék és bájosak maradjunk?

● Az első és legfontosabb a fényvédelem, méghozzá a legjobb minőségű és magas faktorú termékekkel.

● Lehetőleg kevés sminket használjunk és naponta kétszer alaposan tisztítsuk meg.

● Mindezek mellett figyeljünk a napi 2-3 liter folyadék fogyasztására, és a vitaminokban gazdag ételekre.

● Érdemes esélyt adni a folyékony kollagénnak is, amellyel serkenthetjük a szervezetünk kollagéntermelését és a bőrünk rugalmasságának megtartását. Napi fogyasztásával látványos eredményt érhetünk a bőrünk minőségét illetően. Rugalmasabb, tisztább, simább és egyenletesebb lesz.

● Segíthet a hialuronsav, az E-vitamin, a C-vitamin, a béta-karotin és a B-komplexek szedlse is.

Mire figyeljünk az életmódunkban, hogy ragyogó maradjon az arcunk?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a bőr legnagyobb ellensége a Nap, a dohányzás és az alkohol. Ezeket mindenképp kerüljük, ha természetesen szeretnénk tenni az arcbőrünk fiatalságáért. A zöldségben és gyümölcsben gazdag táplálkozás is elengedhetetlen, amelyet egészítsünk ki heti több alkalom szaunázással vagy arcgőzöléssel is, hiszen az izzadás által rengeteg méreganyagtól szabadul meg a bőr.

Ha tehetjük, mozogjunk, sportoljunk rendszeresen, mert a bőr rugalmasságát, az anyagcsere és keringés serkentését fokozzuk vele, az immunrendszerünk is aktívabb lesz, tehát bármennyire is “fárasztó”, a mozgás az egyik leghatékonyabb ellenszere az idő előtti öregedésnek!


Az öregedés nem szörnyű dolog, az élet velejárója, amelyet el kell fogadni. Tenni azonban tehetünk a bőrünkért és az egészséges megjelenésünkért, amelyet a rendszeres és korának megfelelő ápolása mellett a táplálkozással és a sporttal is támogathatunk.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL