SZÉPSÉG

Ebben a sorrendben alkalmazd a kozmetikumokat, ha hosszantartó, egyenletes sminkre vágysz

Az ember gyakran válik a szokások rabjává, főleg olyan tevékenységek esetén, amiket gyakran végez, így például a sminkrutin kialakítása során. Mégis mindannyian tudjuk, milyen kellemetlen, amikor az alapozó ráncossá tesz vagy megolvad nyáron. Lehet, hogy itt az idő egy kicsit felkavarni a megszokott menetet?

A „fordított sminkrutin” segítségével tovább tarthat a smink és nem válnak hangsúlyossá a ráncok sem.

Az általánosan elfogadott sorrend sminkelés közben a következő: primer, alapozó, korrektor, púder, majd végül sminkrögzítő. Persze ez változhat annak tükrében, mennyire szeretnéd elfedni a vonásaidat, vagy milyen eseményre készülsz éppen. Mindenesetre azok számára, akik ezeken a lépéseken végig mennek, nem lehet egyszerű tökéletesen tartani a sminkjüket napközben – főleg ebben a hőségben!
 

Íme, egy apró csavar, melynek alkalmazásával a smink tartósabb lesz, és nem is ráncosodik:

1. Hidratáld az arcbőröd.
2. Ecsettel vigyél fel áttetsző púdert az érintett bőrfelületre.
3. Spriccelj egy kevés sminkrögzítőt erre a rétegre és hagyd megszáradni pár perc alatt.
4. Jöhet a primer, majd az alapozó.


A videóban a sminkes nem használ korrektort, de az alapozó után felviheted a korrektort is. Nézd meg a felvételt idekattintva, ahol megmutatja ezt a technikát.

A sminkmester, Tommy Napoli megosztotta nézeteit ezzel az amúgy évek óta népszerű technikával kapcsolatban: „Ilyenkor az történik, hogy a púder, spray, primer és alapozó rétegezése lezárja az alatta lévő bőrt és hangsúlyozza a legfelső rétegeket.”

A módszer legnagyobb előnye, hogy nincs hozzá szükség olyan termékekre, ami nem található meg amúgy is a sminkdobozunkban. Mindazonáltal javasolt elkerülni a vízálló alapozókat – egy új tanulmány szerint valószínűleg az egészségre ártalmas mérgező anyagok is találhatók az összetevők között.


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL