REJTÉLY-MISZTIKA

Visszatért: Ismét foglalkozni kezdtek Jézus Krisztus „elfeledett” testvérével

Jézus elfeledett testvére, Jakab a keresztre feszítését követően kezdte Krisztus munkáját folytatni annak ellenére, hogy Pál lett az apostolok vezetője. - állítja egy dokumentumfilm.

Közel 2000 évvel ezelőtt Jeruzsálemben egy zsidó vezetésű mozgalom vezető tagjai egy rendkívüli csúcstalálkozón gyűltek össze. A találkozó a mozgalom két kulcsfigurája közötti hosszú távú szakadáshoz vezetett. E férfiak egyiket Pálnak, a másikat Jakabnak hívták, aki Jézus elfeledett testvére volt.

Pál kontra Jakab

Úgy gondolják, hogy Jézus „legidősebb” testvérét, Jakabot a képen látható temetkezési dobozban temették el.

Pál Törökországban született, gazdag zsidó szülőktől, és rabbi lett belőle Jeruzsálemben. Később kiderült, hogy ő is a Római Birodalom polgára volt. Abban az időben a Birodalom elfoglalta Palesztinát.

A Timeline 2018-as, „Ki volt az igazi Jézus Krisztus?” című dokumentumfilmje során több bibliatudós és kereszténység-szakértő megvitatta Jakab Páltól való elszakadását, valamint azt, hogy miben különböznek Krisztus tanításai.

"Pál nagyon kifinomult kozmopolita embernek tekinthető, aki ismeri a tengerentúli világot, a császári Rómát. Sokat látott, jól képzett ember volt, a görög retorika mestere.” - ahogy a dokumentumfilm kifejtette, Jakabot "a kereszténység egész történetének egyik legtitokzatosabb emberének" tartják. Krisztus halálát követően Jakab a mozgalom egyik legfontosabb alakja lett. Egy bibliatudós azt mondja a dokumentumfilmben: "Jakabot, mindenki elfogadta, mert Jézus testvére volt.”
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL