REJTÉLY-MISZTIKA

Meglehet, hogy ez a történelem 5 legnagyobb rejtélye! – De a harmadikra talán már van válasz!

Persze rengeteg a megoldatlan rejtély és egyik érdekesebb, mint a másik. Nem is könnyű rangsorolni, melyik a legmisztikusabb és leghihetetlenebb. De az biztos, hogy ez az 5 rejtély igencsak meghatározta a történelmet és a mai napig hatalmas kérdés, hogy lesz-e rájuk valaha is válasz.

Még mindig nem sikerült megoldani ezt az 5 rejtélyt:

Arthur király

Arthur király, a kard a kőben, és hűséges mágusa, Merlin meg a kerek kerekasztal lovagok évek óta az egyik leghíresebb és legrejtélyesebb legenda tárgya. Úgy tűnik azonban, hogy az egész Arthur király történet egy olyan legenda, amely az angol seregek erkölcsi tartásának megőrzésére találtak ki.

A mitológia különböző irodalmi forrásokból származik, amelyek mindegyike Arthurt dicsőíti, mint a királyt, aki győzelmet aratott a szászok felett, és a hatodik században Angliát, Írországot, Izlandot, Norvégiát és Galliát uralta.

Bár nincs igazi bizonyíték arra, hogy létezett ilyen személy, a történészek továbbra is vitatják a tényt. Bizonyíték van arra, hogy Arthur összetett karakter lehetett, és a leginkább egy római parancsnokra, Lucius Artorius Castusra hasonlít, aki a második században élt. Annak ellenére, hogy Arthur király fiktív személynek számít, még mindig sokan vitatkoznak rajta.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL