Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Meglehet, hogy ez a történelem 5 legnagyobb rejtélye! – De a harmadikra talán már van válasz!

Szerző:
Szabó Anna
Persze rengeteg a megoldatlan rejtély és egyik érdekesebb, mint a másik. Nem is könnyű rangsorolni, melyik a legmisztikusabb és leghihetetlenebb. De az biztos, hogy ez az 5 rejtély igencsak meghatározta a történelmet és a mai napig hatalmas kérdés, hogy lesz-e rájuk valaha is válasz.

Még mindig nem sikerült megoldani ezt az 5 rejtélyt:

Stonehenge

Stonehenge hosszú évszázadok óta áll rejtélyes dicsőségében a salisburyi síkságon, Angliában, Wiltshire-ben. Az oldala számos faragást tartalmaz, és mindegyik kő hat tonna súlyú.
A régészek meggyőződtek arról, hogy a kőkör eredete Kr.e. 2500 - 3000-ig nyúlik vissza, és úgy vélte, hogy neolitikus lakosok állították fel.

A Stonehenge célja és teremtése az emberi történelem egyik leginkább vitatott és legnagyobb rejtélye. Az elméletek tehát széleskörűek. Vannak, akik úgy vélik, hogy ember alkotta csoda eredménye, míg mások úgy vélik, hogy idegen invázióra utalnak, vagy egy gyógyító erejű hely.

A leggyakrabban elfogadott elmélet az, hogy a Stonehenge temetkezési hely. Ezt 2008-ban régészeti bizonyítékokkal alátámasztották, amikor a helyszínen elhelyezkedő hamvasztott maradványok megegyeztek a Stonehenge megalkotásának becsült időpontjával.
 

történelem rejtély legenda misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL