Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Meglehet, hogy ez a történelem 5 legnagyobb rejtélye! – De a harmadikra talán már van válasz!

Szerző:
Szabó Anna
Persze rengeteg a megoldatlan rejtély és egyik érdekesebb, mint a másik. Nem is könnyű rangsorolni, melyik a legmisztikusabb és leghihetetlenebb. De az biztos, hogy ez az 5 rejtély igencsak meghatározta a történelmet és a mai napig hatalmas kérdés, hogy lesz-e rájuk valaha is válasz.

Még mindig nem sikerült megoldani ezt az 5 rejtélyt:

Atlantisz elveszett városa

Az Atlantisz elveszett városa a világ egyik legrégebbi és legnagyobb rejtélye. Ősi idők óta az emberek próbálják megtalálni az Atlantiszt, amelyről úgy vélik, hogy földrengés vagy szökőár után tűnt el.

Platón görög filozófus Atlantiszt a Gibraltár sziklájának közelében elhelyezkedő nagy szigetként írta le, a legfejlettebb civilizáció otthona, amely páratlan kifinomultsággal és dicsőséges palotával rendelkezik. Atlantisz tele volt gyönyörű polgárokkal, egy Poszeidón-templommal és koncentrikus falakkal és csatornákkal.
A mai napig senki sem tudta megtalálni a várost - víz alatti vagy bárhol máshol keresve - bár ez sem akadályozta a kutatókat és a téma híveit abban, hogy különböző teóriákat gyártsanak.

Számtalan történész és felfedező tett kísérletet a víz alatti sziget felkutatására, de függetlenül attól, hogy Dél-Amerikában (a közelmúltban jelentették), a görög szigeteken, vagy az Antarktisz közelében keresték, Atlantisz továbbra is megfoghatatlan és az emberi történelem egyik legnagyobb titka.

 

történelem rejtély legenda misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL