Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Pont kerülhet a Hasfelmetsző Jack rejtélyre – Végre megtudhatjuk ki volt ő!

Szerző:
Szabó Anna
Végre fény derülhet Hasfelmetsző Jack identitására a bűncselekmények helyszínéről származó DNS-bizonyítékokkal. A vér és a sperma DNS-e, amelyet Catherine Eddowes teste mellett találtak, mondhatni tökéletesen illeszkednek Aaron Kosminski élő leszármazottainak génjeivel.

Úgy tűnik, végre képet kaphatunk Hasfelmetsző Jack valódi identitásáról az új bizonyítékoknak köszönhetően, amelyek véget vetnek a világ egyik leghíresebb és leginkább fejtörést okozó rejtélyének, mintegy 130 év után.

A hírhedt sorozatgyilkos öt áldozata közül az egyikük megcsonkított teste melletti kendőben talált DNS szerint Aaron Kosminski, a lengyel származású borbély volt a tettes.
Akkoriban az ügyön dolgozó a nyomozó is meggyanúsította, de soha nem volt elég bizonyítéka arra, hogy elítélje őt a szörnyű gyilkosságokért.

Ám most először publikálták a DNS-bizonyítékokat, amiről azt mondják, hogy a „legkorszerűbb tanulmány az adott ügyben”.

A kutatók már 1888-ban elemezték a 46 éves Catherine Eddowes teste által felfedezett selyemkendőt, amelyben vér és sperma nyomokat találtak.
Az előzetes elemzés most szenzációsan megerősítheti a DNS vizsgálatot, ami egyezik Kosminski élő leszármazottainak génjeivel.

Az elemzés azt is sugallja, hogy a gyilkosnak barna haja és barna szemei voltak.

Az új részleteket Jari Louhelainen, a Liverpooli John Moores Egyetemről és David Miller a Leeds-i Egyetemről publikálták.

A DNS-ét tartalmazó kendőt 2007-ben eladták egy árverésen Russell Edwards üzletembernek, és ekkor figyeltek fel Louhelainenék a ruhadarabra.

Azt írják: „A gyilkos identitása máig rejtély volt. Itt ismertetjük a tudomásunk szerint az ezen gyilkosságokhoz kapcsolódó egyetlen fennmaradó fizikai bizonyítékot, amelyet a bűncselekmény helyszínén találtak az egyik áldozat közelében.”

Catherine Eddowes

A kutatók azt írják, ez az első alkalom, amikor szisztematikus, molekuláris szintű analízis alá vetették a ruhadarabot.

Azonban a publikálás ellenére a kritikusok megkérdőjelezték, hogy a kendő valódi bizonyíték-e, azt állítva, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az Eddowes asszony teste mellett volt, és hogy idővel be is szennyeződhetett.

Hasfelmetsző legalább öt nőt meggyilkolt, elvágta a torkukat, eltávolította néhány belső szervüket, megcsonkította testüket, majd a Whitechapel sötétét sikátoraiban hagyta őket.

Kosminski egy lengyel zsidó bevándorló volt, aki az Oroszország által uralt országából menekült el 1881-ben és költözött családjával Angliába és élt Mile End óvárosában.

Végül egy elmegyógyintézetben halt meg 1899-ben, az elüszkösödött lába miatt. Az East Ham-i zsidó temetőben temették el, amely még ma is megtekinthető.

 

 

rejtély misztika történelem
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL