REJTÉLY-MISZTIKA

Meglepő tények a misztikus maja népről, amelyeket nem tanítanak az iskolákban

A maja civilizáció az egyik legcsodálatosabb, legtitokzatosabb és egyben az egyik legvonzóbb populáció, amely valaha élt bolygónkon. Ennek a civilizációnak a sajátosságai vonzzák a tudósokat és az egyszerű embereket, mivel sok kérdést hagytak maga után, amelyek évszázadok óta várnak válaszokra. A világ legokosabb emberei még mindig tépik a hajukat, miközben megpróbálják kitalálni a titkaikat.

Itt van néhány észbontó tény a maja civilizációról: 

Szibériából érkeztek, és több mint 1000 várost alapítottak Dél-Amerika dzsungelében.

Nem hiába néz ki a maja és a szibériai nép annyira egyformán. Szakértők feltételezik, hogy ennek a civilizációnak a gyökereit az ázsiai migránsok történetében kell keresni. Valójában a maják az utolsó jégkorszakban Szibériából utaztak az amerikai kontinensre. Sok év telt el, mire őseik gyökeret eresztettek Közép-Amerika fülledt dzsungelében.
A civilizáció fejlődése a következő modern államok területén zajlott: Mexikó, Guatemala, Belize, El Salvador és Honduras. A kutatók több száz várost találtak a maja kultúrából, de mégsem mindegyiket tárták fel és tanulmányozták a régészek.

A maják különleges templomkomplexumokat - piramisokat - építettek, a leghíresebb Kukulcan temploma. A legősibbek az ie. 4. századra nyúlnak vissza. Ezeknek a konstrukcióknak olyan különleges tulajdonságaik voltak, mint:

Helyi mészkőből építették, majd festékkel borították őket. Ezért a maja időkben az épületek másképp néztek ki és vörös színűek voltak.

Ha a piramis fő lépcsője előtt állsz és tapsolsz, akkor hallhatod ezt a csicsergő visszhangot. Úgy hangzik, mint a quetzal madár, amelyet a mezoamerikai indiánok tiszteltek.

A templom 4 lépcsőjének mindegyike 91 lépcsővel rendelkezik, és teljes számuk 364. A piramis tetején lévő összes lépcsőt összekötő alap-emelettel együtt a teljes szám 365-re változik, tehát egy teljes évre.

A piramisok elhelyezkedését és alakját úgy tervezték meg, hogy a lépcső évente egyszer kígyó alakú árnyékot vet, jelezve a tavaszi napéjegyenlőség napját.


Különös dolgok, amelyek lenyűgözik a modern embereket, de a maja nép számára normális dolgok voltak


Mint tudjuk, az ősi maja nép áldozatokat mutatott be. De valójában sokkal ritkábban áldoztak embereket, mint az aztékok. A legtöbb rituálé olyan események következménye volt, mint a szerencsétlen termés, a háborúk, illetve az új vezetők vagy templomok felszenteléséhez kapcsolódtak.

A maja nép azonban gyakran feláldozta a foglyokat az isteneknek. Ezek a foglyok általában a szomszédos törzsekből valók voltak, akikkel harcoltak.

A maják nagyon sajátosan és (nem túl európai módon) értettek a szépséghez. A kancsalságot vonzó tulajdonságnak tartották. 

  

A maják szerint ez a hosszúkás fejforma nemessé tette az embert. Ezenkívül a nemes emberek mesterségesen megváltoztatták orruk alakját, és megteremtették a sasszerű megjelenést.

Érdekes tények a majákkal kapcsolatban, amelyeket nem mondanak el neked a történelemórákon

Valójában a maják nem tűntek el - ma körülbelül 7 millió ilyen ember utódja él a világon. Közülük még mindig több ezer éves módszerek alkalmazásával foglalkoznak a textilgyártással.

A maják voltak az egyetlen indián civilizáció, amely elsajátította a tengeri hajózást. Ehhez különféle méretű kenut használtak, és több ezer mérföldet tudtak megtenni bennük. Bizonyítékok vannak arra, hogy a maják még a Csendes-óceán vizeire is képesek voltak eljutni.

A maja naptár nem jósolta meg a világ végét 2012-ben. Hiteles csillagászok és más területek szakértői áltudományosnak nyilvánították ezt a nézőpontot, mert véleményük szerint ennek az elméletnek a hívei csak jó pénzt akartak keresni. A valóságban a maja naptár az egyik korszak végét és egy másik kezdetét ábrázolta.

Miért szűnt meg a maja civilizáció?

A központosított állam hiánya és a fokozott pusztító háborúk, amelyek a trónharcokhoz vezettek. Ezek voltak hatalmuk gyengülésének legfőbb okai.

Sőt, az éhség, az aszály, majd a népesség csökkenése is hozzájárult a maja civilizáció bukásához. Az uralkodók hajlandók változtatni helyzetükön, és növelték az áldozatok számát, de ez nem sokat segített. Az egyszerű emberek viszont kezdtek kételkedni uralkodóik mindenhatóságában. 

A történelem elmélete szerint, amikor a világbirodalmak felbomlanak, civilizációjuk gyakran egy erősebb szomszéd államnak részévé válik, vagy ennek a szomszédnak a hatása alá kerül. Ez történhetett a majákkal is.

forrás: brightside.me

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL