REJTÉLY-MISZTIKA

Hallottál már valaha a 3000 éves ősi piramisokról Louisianában? Van olyan nagydurranás, mint a Gízai piramisok!

Szerző:
Szabó Anna
A legtöbb ember soha nem hallott ezekről a piramisokról, vagy a rendkívül fejlett és kifinomult társadalomról, akik építették. Nemcsak Stonehenge, a Grand Canyon, a kínai nagy fal és Egyiptom piramisai, hanem Louisiana is büszke otthona egy megdöbbentő mérföldkőnek: ezek a csúcsok már Konfuciusz és a Krisztus előtt is állnak.

Tudtad, hogy Észak-Louisianában olyan régi romok vannak, amelyek annyira ősik, olyan öregek, mint egyes piramisok Egyiptomban? A Poverty Point, vagy ahogyan azt franciák mondják, Pointe de Pauvreté, egy őskori monumentális földmunka a Mississippi völgyében. A Poverty Point kultúra hozta őket létre Kr.e. 2200 és 700 között.

Hihetetlenül lenyűgöző kultúra, a Poverty Point „az egyik legrégebbi komplex kultúra, és talán az első törzsi kultúra a Mississippi völgyében és a mai Egyesült Államokban”. A Mississippi folyó mindkét oldalán több mint 100 mérföldes részen húzódik.

A Poverty Point jelenleg egy amerikai nemzeti emlékmű és a világörökség része. A Dél-Egyesült Államokban található, 16 mérföldre a Mississippi folyótól, amely Louisiana északkeleti részén helyezkedik el.

A régészek még nem határozták meg a Poverty Point eredeti céljait, bár számos lehetőséget felvetettek, például település, kereskedelmi központ és/vagy ünnepélyes vallási komplexum.

A 910 hektáros területre a 20. század elején bukkantak a régészek. Azóta számos ásatás történt a helyszínen. Számos tudós szerint megélhetési kultúra élt itt, míg mások inkább pszeudo-archeológiai szempontból keresik a magyarázatokat, lévén, hogy roppant fejlett kultúra volt a Poverty Point. A komplexum évente rengeteg turistát vonz oda.


A Poverty Point pontos célja egy őskori rejtély marad. Ugyanakkor sok régész, történész és tudós úgy véli, hogy alkalmazták ünnepélyes és vallási célokra, kereskedelmi központként, településként vagy mindezek összességeként. (A tudósok úgy vélik, hogy az ősi lakosok építették a dombokat és a földmunka közben és egy emberi láncrendszer segítségével alakult ki, miközben a földes kosarakat adogatták.)

A legnagyobb domb 72 láb magas. Az A hegy talajmintái azt mutatják, hogy három hónap alatt épülhetett meg, ami önmagában is megdöbbentő, mivel az A-hegy volt a legmagasabb struktúra Észak-Amerikában a 2000-es években.

Bizonyíték van arra, hogy ezek a bennszülött népek mennyire kifinomult, precíz mérnökök voltak. A hatalmas helyszínen megtalálható műtárgyak, feltárt tárgyak a civilizáció csodálatos és bonyolult készségeit mutatják. Az is nyilvánvalóvá vált, Poverty Point kereskedő kultúra is volt, amely széles kereskedelmi hálózattal rendelkezett, ami egészen Ohio és Tennessee folyó völgyéig nyúlt. Ezt a helyszínen található palalemezek, réz és kvarc széles skálája bizonyítja, amiket az ékszerektől a szerszámokig, szinte mindenhez használtak és megtalálhatóak ezeken a területeken.


 

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL