REJTÉLY-MISZTIKA

Ez az 5 ember képes volt eladni a lelkét az Ördögnek

Hogy mi viszi rá az embert, hogy az egy szem, hallhatatlan, örökkévaló, csodás lelkét eladja az Ördögnek? A pénz, a szerelem, a hatalom, a hírnév… számos oka lehet, amiért valaki úgy dönt, nem számít, hadd vigye, az a lényeg, hogy most jó legyen! Természetesen, ha hihetünk abban, hogy létezik az Ördög, és hogy lemondhatunk a lelkünkről mesés javakért cserébe, ahogy ez az 5 ember is tette!

{KEPGALERIA}

Margery Jourdemayne és Roger Bolingbroke

1441-ben hatalmas botrány sújtotta Angliát. Az egyik vádlott Margery Jourdemayne volt, aki értett a varázslás művészetéhez, és bájitalokat készített, meg szerelmi varázslatokat hajtott végre megrendelésre. Azzal vádolták meg, hogy olyan bájitalt adott el egy Eleanor nevű hölgynek, amivel megbabonázta Gloucester hercegét és így lett a felesége.

Roger Bolingbroke-t pedig amiatt vádolták meg, hogy elkészített egy horoszkópot, ami Henik király halálát jelezte. Mivel Henrik nem volt házas, és nem volt gyermeke sem, ez azt jelentette, hogy a Gloucester herceg követné a trónon. állt. Vagyis Eleanornak minden oka meglehetett, hogy a mágiához forduljon segítségért. Roger Bolingbroke később bevallotta, hogy lepaktált az ördöggel, Margery Jourdemayne-nél meg elvileg megtalálták a király képmását, amit sötét varázslataihoz használt és állítólag vele kapcsolatban is az derült ki, hogy kapcsolatban áll az ördöggel áll. Margery azt állította, hogy a viaszbábú azért készült, hogy elősegítse a király termékenységét. Végül szegényt Eleanorral együtt máglyán égették el, Bolingbroke-t pedig felakasztották.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL