REJTÉLY-MISZTIKA

Egy nukleáris eszköz okozhat áradásokat - 5 rejtély, amely még mindig megoldásra vár

Még mindig vannak rejtélyek a világban, amelyek leleplezésre várnak, és továbbra is kutatják az igazságot azok, akik szeretnék egy napon lerántani a leplet róluk.

A berni gyerekfaló

A svájci Bern városában egy 1546-ban épült hatalmas szökőkútszobor látható, amely egy óriást ábrázol, amint egy csecsemőt a szájába töm, miközben három zsákot cipel, három rémült csecsemővel. Ez az egyik legrégebbi szökőkút Bernben, de úgy tűnik, senki sem tudja, miért van ott. Mint minden rejtély esetében, számos elmélet létezik arról, hogy miért állították fel a Berni gyermekfaló vagy a Kindlifresser nevű szobrot. Az első szerint az óriás a Judenhuthoz hasonló kalapot visel, amelyet akkoriban a zsidók viseltek, ami azt jelenti, hogy a szobor valószínűleg figyelmeztetés volt a Bernben élő zsidó közösség számára. Más elméletek szerint a szobor a görög titánt, Kronoszt ábrázolja, aki minden gyermekét megette, hogy megakadályozza, hogy letaszítsák a trónról. Egy másik szerint az óriás Bern alapítójának, Berchtold hercegnek a bátyja. Úgy tartják, hogy öccse sikerei miatt megőrült a féltékenységtől, és végül bosszúból összegyűjtötte, majd megette a város gyermekeit.

A meghasadt Hold

1178. június 18-án a canterburyi Gervase – a Krisztus-apátság krónikása – és négy másik szerzetes valami különösnek volt tanúja az égen egy órával napnyugta után. Gervase szerint a félhold felső része kettéhasadt. Részletesen leírta az esetet, mondván: a Hold „vonaglott, mintha aggodalomtól telve volna” és „lüktetett, mint egy megsebesült kígyó”. Bár továbbra sem világos, hogy pontosan minek voltak szemtanúi a szerzetesek, legalább egy csillagász úgy gondolja, hogy látták az aszteroida becsapódását, amely a holdkráter kialakulásához vezetett, a Giordano Brunohoz. A legtöbb csillagász azonban vitatja ezt, mert nem állnak rendelkezésre olyan történelmi feljegyzések, amelyek ezt alátámasztanák. Egyesek szerint a szerzetesek valószínűleg csak egy meteort láttak elhaladni a Hold előtt.

Áradást okoz a nukleáris kémeszköz?

2021 februárjában az indiai Himalájában található Raini falut hatalmas árvíz sújtotta, miután a gleccser összeomlása lavinát okozott, amely a Nanda Devi-hegységben kezdődött. Több mint ötven ember halt meg a himalájai Uttarakhand államban. Raini falu lakosságának jelentős százaléka azonban nem hiszi el, hogy a gleccser összeomlása okozta az áradást. Ehelyett, ahogyan előttük nemzedékek tették, azt hiszik, hogy a falujuk feletti hegyekbe, a hóba és sziklákba rejtett nukleáris kémberendezések „felrobbantak”, és azok okozták a tragédiát. Ennek oka egy hosszú évek óta keringő hír, miszerint az Egyesült Államok az 1960-as években együttműködött Indiával, hogy a világ legjobb hegymászóit rávegyék arra, hogy nukleáris meghajtású megfigyelőberendezéseket rejtsenek el a Himalájában. Ez lehetővé tette számukra, hogy kémkedjenek a kínai nukleáris kísérletek után. Állítólag indiai és amerikai hegymászók egy csoportja felcipelte az eszközöket a hegyre, de hóviharba keveredtek. Otthagyták őket a helyszínen, ők maguk pedig elmenekültek. A következő tavasszal a hegyre visszatérve az eszközök eltűntek. 1978 áprilisában Morarji Desai, India akkori miniszterelnöke megerősítette, hogy országa és az Egyesült Államok nukleáris eszközök telepítését tervezte Nanda Deviben, de nem erősítette meg, hogy a küldetés sikeres volt-e. Szóval, hol vannak most az eszközök? Földcsuszamlás közben estek le a hegyről? Még mindig fent vannak, pusztítást okozva lavinák és áradások formájában, vagy valaki más távolította el őket titokban?

Az oxfordi elektromos csengő

1840-ben felállítottak egy kísérleti elektromos csengőt. Nagyon egyszerű a szerkezete, két kis rézcsengőből, és ezekhez csatlakoztatott szárazelemekből, illetve egy kis fémgolyócskából áll. Az a funkciója, hogy megállás nélkül csengessen, de ezt alig hallani az üvegbúra alatt, másrészt a fémgolyó sem túl hangos a két harang között, amiből a zaj származik. A pláne benne az, hogy 180 éve működik, és senki sem tudja, hogy nem merültek még le az elemei. A szakértőknek meg kell várniuk, amíg lemerülnek az elemek, addig nem merik alaposabb vizsgálatnak kitenni.

Mi történt Licorice McKechnie-vel?

Amikor Licorice McKechnie tinédzserként elhagyta otthonát, teljes mértékben arra összpontosított, hogy férjhez menjen barátjához, Bert Janschhoz. Az esküvő azonban nem történt meg. Ehelyett találkozott Robin Williamson zenésszel, és Jansch 1963-ban egyedül utazott Marokkóba. 1966-ban McKechnie és Williamson is Marokkóban töltött időt. Később zenét és éneket rögzítettek a pszichedelikus folk zenekar, a The Incredible String Band számára, amelyet Williamson, Clive Palmer és Mike Heron alapított. McKechnie 1969 augusztusában Woodstockban lépett fel a bandával. 1972-ben kilépett a zenekarból, amikor véget ért kapcsolata Williamsonnal. 1974-ben megjelent egy Szcientológia jótékonysági koncerten, majd nem sokkal ezután Kaliforniába költözött. Miután elvált második férjétől, a zenész Brian Lamberttől, 1977-ben ismét csatlakozott Williamsonhoz és a Merry Bandhez egy fellépésre. 1986-ban visszatért Edinburgh-ba, hogy meglátogassa családját, de 1990 óta senki sem hallott róla. Az utolsó jelentést róla Mark Ellen zenei újságíró szolgáltatta 2000-ben, és azt írta, hogy McKechnie-t utoljára 1987-ben látták stoppolni az Arizona-sivatagban. 2019-ben meg nem erősített hírek jelentek meg a Facebookon arról, hogy Licorice McKechnie él és Kaliforniában lakik. Ezek a jelentések azonban pletykák maradtak. Holléte ismeretlen, de a vad elméletek azt sugallják, hogy a Szcientológiával való kapcsolata vezethetett az eltűnéséhez.

forrás

leadkép: pixabay

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL