REJTÉLY-MISZTIKA

8 ok, ami miatt feltehetően az idegenek nem hasonlítanak ránk

A világegyetem méretét figyelembe véve a valahol létező földönkívüli élet esélyei meglehetősen sok. Egyes tudósok azt hiszik, hogy 2040-ig biztosan kapcsolatba kerülünk velük. De valójában hogyan nézne ki egy intelligens idegen életforma? Az idegenek népszerű ábrázolása szerint kicsi, szürke humanoidok, nagy fejjel, de megjelenésükben általában nem nagyon különböznek az embertől. Annak pedig 8 oka is lehet, hogy miért nem hasonlítanak ránk teljesen.

A következő 8 ok lehet a válasz arra, miért nem hasonlítanak ránk az idegenek.

Egy másik elemen alapul az életük

Gyakorlatilag a Föld minden életének három biokémiai követelménye van: szénalapú, vizet igényel és DNS-e van ahhoz, hogy genetikai információkat juttasson el utódaihoz. De nagyon „földközpontú” lenne azt feltételezni, hogy az élet az univerzumban mindenütt ugyanazokat a szabályokat követi, amikor teljesen más elveken alapulhat. Vessünk egy pillantást az első követelményre - a szénre.

A Földön minden élőlény nagy mennyiségű szénből áll. Ennek van néhány oka: A szén kiválóan kötődik más atomokkal, viszonylag stabil, nagy mennyiségben áll rendelkezésre, és összetett biológiai molekulákat képezhet, amelyekre az organizmusoknak szüksége van. Teljesen lehetséges azonban, hogy más elemek is átvehetik a szén helyét - a legnépszerűbb alternatíva a szilícium. Ha létezik, akkor a szilícium alapú élet semmiben sem hasonlít a Földön élőkre. Először is, a szilícium sokkal magasabb hőmérsékletet igényel a rendkívül reaktív állapot eléréséhez.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL