Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7+1 kedélyborzoló Erdélyi legenda

Szerző:
Szabó Anna
Ha valaki Erdélyt hall, rögtön a vámpírok jutnak az eszünkbe, ami nagyon jó, csakhogy akadnak még Vlad Tepeshez hasonló színes, hajmeresztő, hátborzongató legendák. Egy embereket evő tó, gyilkos mesteremberek, becsapott menyasszonyok és hazugságok terhe alatt összedőlő híd… akadnak még Erdélyben csemegék és véres sztorik Drakulán kívül.

{KEPGALERIA}

A tó, ami emberáldozatokat követel

Máramarosban sokan azt beszélik, hogy a helyi tó néha emberéleteket követel. Igaz rengeteg hegyi tó van, amelyek körül sötét legendák keringenek, de valószínűleg ez a legrosszabb. A feneketlen tó elnyeli az embereket és sohasem adja őket vissza. Egy másik tó állítólag az összes esküvői vendéget elnyelte, amikor azok megpróbáltak átkelni rajta télen.

A leghíresebb legenda, hogy állítólag még nagyon régen a tó árvíz idején bekebelezett egy egész templomot és néhány házat is. Azóta az emberek a közeli faluban Húsvét éjszakáján hallják a templomi harangokat.

Egy másik tó, a képen is látható Vinderel egy hirtelen képződő örvényével embereket nyel el, de még a legképzetebb úszókat is. Illetve a fiatal lányok, mintegy rituálészerűen rendszeresen megfürödtek benne, mert így állítólag egy éven belül férjhez tudtak menni. Ámde gyakran a tó lerántotta a mélybe a férjre éhes leánykákat, hiába voltak kötéllel rögzítve a parton. A többi véres legenda egyenes a felszínre kerülő húsdarabokról számolnak be… az éhes tó…

rejtély misztika legenda
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL