Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

6 nukleáris katasztrófa, amiket éveken át igyekeztek titokban tartani a világ előtt

Szerző:
Szabó Anna
Nem Csernobil az egyetlen súlyos és megrázó valaha megtörtént atomkatasztrófa. A történelem során már máskor is volt precedens borzasztó, és szőnyeg alá söpört esetekre, - legalábbis egyes részletei - amelyeket csak évek vagy évtizedek után tudtak meg az emberek, mikor elévült az eset titokban tartásának ideje. Megmutatjuk, melyik 6 nukleáris katasztrófát titkolták el előled!

.

 

 

Fukusimai atomerőmű-baleset

Ezt legalább bejelentették. A Fukusima I-es atomerőműben a 2011. március 11-én, helyi idő szerint 14 óra 46 perckor bekövetkezett tóhokui földrengés és az azt követő cunami romboló hatásai súlyos nukleáris üzemzavarok és -balesetek sorozatát indították el. A földrengés utáni napokban a helyzet csak rosszabbodott. Három reaktorban teljes zónaolvadás történt. Négy reaktorblokk szerkezetileg károsodott. Az erőműből nagy mennyiségben kijutott radioaktív anyagok több tíz kilométeres távolságig beszennyezték a környezetet így természetesen evakuálni kellett. Még abban az évben december 5-én ismét radioaktív víz került az óceánba. Ezzel együtt 2014 februárjában derült ki, hogy 2013 szeptembere óta a Tepco eltitkolta a talajvízben folyamatosan magas sugárzást mutató mérések eredményeit a japán nukleáris ügynökség elől. Az is csak utólag derült ki, hogy a hat reaktor közül háromban leolvadt a reaktormag. De arról sem szóltak, hogy az 3-6 ezres mentő-, és katasztrófaelhárító tagjait különös balesetek érik. 2015 decemberben pedig, a már rég leállított erőműben "kiderült", hogy egy elvezetőcsőben folydogáló anyag az egészségügyi határérték 4000-szeresével sugárzik.

A 2012. július 23-án a japán kormány számára publikált független parlamenti bizottsági jelentés ember okozta katasztrófának minősítette a fukusimai balesetet.

 

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL