REJTÉLY-MISZTIKA

6 kevéssé ismert, de annál meglepőbb történelmi tény

Nem könnyű feladat a történelmet kutatni, viszont rettentően izgalmas, hiszen a kutatók mindig találnak újabb és újabb leleteket vagy információkat. Gyakran sok-sok évvel később lelnek olyan bizonyítékokra, amik teljessé teszik a képet amellett, hogy totálisan meglepnek bennünket, mint ez a 6 kevéssé ismert történelmi tény! Talán még neked sincs fogalmad róluk!

.

 

A spanyol inkvizíció halálos ítéletet adott ki a holland lakosokra

1568. február 16-án a spanyol inkvizíció halálos ítéletet bocsátott ki a hollandiai lakosokra II. Fülöp rendeletével. A holland népesség többsége a protestantizmus mellett döntöttek, ami szemben állt az inkvizícióval. Sőt, II. Fülöp politikája olaj volt a tűzre, miközben megpróbálta korlátozni a helyi arisztokrácia jogait, és ragaszkodott ahhoz, hogy adót fizessenek nekik.

Végül II. Fülöp zsarnoki politikája egy lázadást eredményezett, amelyet az arisztokrácia 1567-ben indított el. A spanyol király Fernando Álvarez de Toledo-t küldte el, hogy elnyomja a lázadást és módszereit 1,800 arisztokratát végeztek ki. Mindezek az események lettek az okai annak, hogy kiadják az eretnekségről szóló holland törvény végrehajtását.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL