REJTÉLY-MISZTIKA

6 kevéssé ismert, de annál meglepőbb történelmi tény

Nem könnyű feladat a történelmet kutatni, viszont rettentően izgalmas, hiszen a kutatók mindig találnak újabb és újabb leleteket vagy információkat. Gyakran sok-sok évvel később lelnek olyan bizonyítékokra, amik teljessé teszik a képet amellett, hogy totálisan meglepnek bennünket, mint ez a 6 kevéssé ismert történelmi tény! Talán még neked sincs fogalmad róluk!

.

 

A spanyol inkvizíció halálos ítéletet adott ki a holland lakosokra

1568. február 16-án a spanyol inkvizíció halálos ítéletet bocsátott ki a hollandiai lakosokra II. Fülöp rendeletével. A holland népesség többsége a protestantizmus mellett döntöttek, ami szemben állt az inkvizícióval. Sőt, II. Fülöp politikája olaj volt a tűzre, miközben megpróbálta korlátozni a helyi arisztokrácia jogait, és ragaszkodott ahhoz, hogy adót fizessenek nekik.

Végül II. Fülöp zsarnoki politikája egy lázadást eredményezett, amelyet az arisztokrácia 1567-ben indított el. A spanyol király Fernando Álvarez de Toledo-t küldte el, hogy elnyomja a lázadást és módszereit 1,800 arisztokratát végeztek ki. Mindezek az események lettek az okai annak, hogy kiadják az eretnekségről szóló holland törvény végrehajtását.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL