Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

6 kevéssé ismert, de annál meglepőbb történelmi tény

Szerző:
Szabó Anna
Nem könnyű feladat a történelmet kutatni, viszont rettentően izgalmas, hiszen a kutatók mindig találnak újabb és újabb leleteket vagy információkat. Gyakran sok-sok évvel később lelnek olyan bizonyítékokra, amik teljessé teszik a képet amellett, hogy totálisan meglepnek bennünket, mint ez a 6 kevéssé ismert történelmi tény! Talán még neked sincs fogalmad róluk!

.

 

A római császár, Commodus egyszer összegyűjtötte a fogyatékossággal élőket a Colosseumban, és kivégeztette őket

Commodus, az ókori Római császár meglehetősen őrült volt, éppúgy, mint sok más akkori császár. Szeretett különböző címeket tulajdonítani magának: például élete vége felé elrendelte, hogy hívák Herkulesnek, a Jupiter fiának. Azt is elrendelte, hogy nevezzék át a hónapokat, hogy megfeleljenek címének és nevének: Commodus, Augustus, Amazonius, Invictus, stb. 190-ben átnevezte Rómát Commodus városává. A szenátus nem ellenezte, hanem teljesítette a császár összes nevetséges parancsát.

Commodus szerette a gladiátor harcokat és ő maga is jó harcos volt. Egyszer pedig annak érdekében, hogy megszabaduljon a "tökéletlen" állampolgároktól, elrendelte, hogy gyűjtsék össze az összes fogyatékkal élő személyt, a törpéket és az őrülteket, és a Colusseum arénájában küzdenek a halálig.

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL