REJTÉLY-MISZTIKA

6 hely, ahol az Ördög megfordult és ennek nyoma is maradt!

Istenhez képest, úgy fest az Ördög többször szereti magát megvillantani, sőt, biztos, ami biztos, nyomot is hagyni maga után. Számos ilyen hely létezik a világban, mindnek meg van is a maga színes, gazdag legendája. Ezekből csipegettünk össze 6 helyszínt, ahol szinte biztosan megfordult az Ördög és emléket is hagyott maga után!

{KEPGALERIA}

Djavolja Varos (Szerbia)

Szerbia ezen csücskében szerény, nyugodt és vallásos emberek éltek. A terület azonban egy ördög otthona is volt, akit zavart a jámbor emberek jelenléte. Így az kieszelt egy tervet, hogy megváltoztassa az emberek gondolkodásmódját. Az ördög megkotyvasztotta az ördögök vizét. A víz egy forrásban bukkant a felszínre, s a jóhiszemű lakosok közül sokan megkóstolták vizét. Ám aki ebből a vízből ivott, megőrült és elfelejtette származását. Egy testvérpár jó nagyot kortyolt a vízből és annak személyiségváltoztató hatására házasságot kívántak kötni egymással.
Az esküvő napján azonban a területen őrködő tündér imával fohászkodott Istenhez, hogy az akadályozza meg valamilyen módon ezt a vérfertőzést. A tündér imái meghallgatottak és a ceremónia időpontjában Isten hideg szelet korbácsolt, s azzal kővé fagyasztotta a násznépet.

A különleges vizű forrás ma is bugyog és szivárog, a kővé vált násznép pedig napjainkban is áll. A legenda apáról fiúra száll, s így jött létre a ma is látható geomorfológiai érdekesség: a Đavolja Varoš, azaz az ördög városa.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL