REJTÉLY-MISZTIKA

6 elképesztő érdekesség Buddhával kapcsolatban - Döbbenetes torzítások!

Kétségtelen, hogy Buddha egy nemes, jószívű, bölcs, megvilágosodott és különleges ember volt, aki már éltében és holtában is a világ és az emberek javát szolgálta. De úgy fest, hogy több tekintetben félre ismertük vagy legalábbis az évezredek során eltorzították a valós alakját. Bár a történészek csíniján bánnak a vele kapcsolatos tényekkel, de mégis akadnak olyan érdekességek, amiket szinte biztosra vehetünk Buddhával kapcsolatban!

{KEPGALERIA}

3. Vita a szülővárosa körül

Már jó ideje verseng egymással Nepál és India a születési hely címéért. Buddha 29 éves koráig Kapilavasztu városában élt, akkor hátat fordított addigi életének. Bár a legújabb kutatások szerint, angol régészeknek elvileg sikerült olyan tárgyi bizonyítékokkal alátámasztaniuk azt, hogy Kapilavasztu nem más, mint Tilaurakot, egy Katmandutól 210 km-re fekvő nepáli város.
Csakhogy India sem lett egészen kigolyózva, ugyanis az indiai Pipprahava, amely Tilaurakottól négy kilométernyire, a nepáli határtól pedig fél kilométerre fekszik. Pipprahavában a régészek 1972-ben egy érméket és emberi maradványokat tartalmazó ládikóra bukkantak, amelyen ezt a feliratot találták: "Itt van Kapilavasztu szerzeteseinek kolostora".
Egyébként Kapilavasztut az 1800-as évek végén kezdték el keresni, miután nyugati régészek feltártak egy kőoszlopot, melyet Asóka király állíttatott Lumbiniben Kr. e. 249-ben, hogy Buddha születési helyéről megemlékezzen.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL