REJTÉLY-MISZTIKA

5 szellemhajó, amelyekről még életedben nem hallottál, pedig a mai napig kísértenek

Mary Celeste. Queen Mary. Bolygó Hollandi. A legismertebb szellemhajók. Pedig akadnak még hozzájuk hasonló rég elveszett, legendás, misztikával átölelt kísérteties és elátkozott kísértethajók, amelyek ugyanúgy megérdemelnék az ismeretséget. Ezért hoztunk 5 ilyen hátborzongató szellemhajót, amelyek még ma is kísértenek a vizeken…

A Palatine

Úgy hírlik, hogy a Palatine nevű hajó – eredeti nevén Princess Augusta- Észak -Amerikában, a Rhode-sziget partjainál kísért. 1752-ben indult el Hollandiából gyarmatosítókkal a fedélzetén Philadelphiába. Ám egy téli vihar eltérítette őket az útvonaluktól és ha ez nem lett volna elég, a kapitány beleesett a tengerbe, mire a legénység pánikba esett és fellázadt. Emiatt az utasok meglehetősen félelemben töltötték el a Karácsony napját.
Két nappal később a Palatine zátonyra futott a Block sziget közelében fekvő sziklákon és süllyedni kezdett. Hamarosan alább hagyott a vihar így az összetört hajó is visszacsúszott a sziklákról. Mielőtt még kisodródott volna a nyílt tengerre egy több tucat helyi halász ereszkedtek a Palatine-ra és kimentették az utasokat, illetve mindent, ami mozdítható volt a hajón.
Ezt követően felgyújtották és nézték, ahogy a tengerre sodródik a lángoló hajó. Igencsak megdöbbentek, amikor egy nő bukkant fel a fedélzetén - aki addig a hajó belsejében rejtőzködött- és a fedélzeten sikoltozott, amíg el nem emésztették a lángok.
Azóta többször is látták a hajót,New England partjainak közelében is, amint vérvörös lángok csapnak fel róla az ég felé.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL