REJTÉLY-MISZTIKA

5 szellemhajó, amelyekről még életedben nem hallottál, pedig a mai napig kísértenek

Mary Celeste. Queen Mary. Bolygó Hollandi. A legismertebb szellemhajók. Pedig akadnak még hozzájuk hasonló rég elveszett, legendás, misztikával átölelt kísérteties és elátkozott kísértethajók, amelyek ugyanúgy megérdemelnék az ismeretséget. Ezért hoztunk 5 ilyen hátborzongató szellemhajót, amelyek még ma is kísértenek a vizeken…

A Caleuche

Chilében a Chiloe szigeteknél ismeretes a Caleuche, ami egy démonhajó fehér oldalakkal és vérvörös vitorlákkal. A kivilágított fedélzetéről zene és énekszó hallatszik. Több, mint egy átlagos szellem hajó, mert a Caleuche egy érző lény, aki képes lehetetlen sebességgel haladni a víz felszínén vagy lemerülni alá, mint egy bálna. Gyakran jelenik meg majd tűnik el váratlanul.
Állítólag egy Celeuche nevű három árbócos hajó ezeken a vizeken süllyedt el egy viharban, majd valahogy feltámadt és önálló életre kelt. A tengerészek történeteiben ez a hajó lett a szellemhajó.
A hajó legénységét a vízbe fúlt tengerészek szellemei alkotják, akiket a mitikus tengeri lények, például szirének szállítanak a hajóra.
Létezik ennek a történetnek egy olyan változata is, hogy a hajón szolgál egy chiloéi boszorkány, aki gyakran rabol el halászokat és tengerészeket, akiket oda csal a hajóról kiszűrődő fény és zene. A boszorkány gyönyörű, fiatal nőként csábítja élőket, hogy aztán rabszolgaként dolgozhassanak neki a hajón.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL