REJTÉLY-MISZTIKA

5 szellemhajó, amelyekről még életedben nem hallottál, pedig a mai napig kísértenek

Mary Celeste. Queen Mary. Bolygó Hollandi. A legismertebb szellemhajók. Pedig akadnak még hozzájuk hasonló rég elveszett, legendás, misztikával átölelt kísérteties és elátkozott kísértethajók, amelyek ugyanúgy megérdemelnék az ismeretséget. Ezért hoztunk 5 ilyen hátborzongató szellemhajót, amelyek még ma is kísértenek a vizeken…

Baron Falkenberg

A legendák szerint Németország északi-tengerén kísérti a középkori Baron Falkenberg hajója.
A története ott kezdődik, hogy hosszú idő után egy rég elveszettnek hitt férfi hazatért és készült elvenni egy lányt a falujában. Csakhogy a testvére, a báró is szemet vetett a lányra. Majd eljött a menyegző napja és az elbeszélés úgy szól, hogy az ifjú férj „rossz helyen" érintette meg a bárót, mire az felkapott egy pezsgősüveget és fejen vágta a testvérét, aki holtan esett össze. A mennyasszony sírva rohant hozzá, és a báró könyörögni kezdett neki, hogy menjen inkább hozzá, mert szerelmes belé. De az ara azt mondta, inkább meghal, mintsem hozzámenjen. A báró ezt szó szerint értette és szíven szúrt a leányt majd elmenekült a kikötő felé. Ott pedig felszállt egy szürke hajóra és állítólag 600 éve eltűnt és soha nem ért partot.

Azok, akik látták a báró hajóját azt mondják, hogy mindig észak felé tart, és az árbócuk kék színekben lángol, ami megvilágítja a bárót a fedélzeten, amint kockázik az ördöggel, hogy visszanyerje a lelkét. 

Egyesek szerint csatlakozott a viking hajós Støtte kapitányhoz, aki ellopott egy mágikus gyűrűt az istenektől és büntetésül csontvázzá vált, amit örökkén égő tűz borít be.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL