REJTÉLY-MISZTIKA

5 megtörtént reinkarnációs eset - Valós esetleírások

A reinkarnáció szó szerint „ismét húsba hatolást” jelent. A hit abból indul ki, hogy az ember halálakor valódi élete nem alszik ki, csupán a testet veti le a lélek, illetve a szellem. A nyugati ember persze hiszi is, meg nem is, hogy létezik újjászületés, ezért álljon itt 5 esetleírás, mely Ian Stevenson reinkarnáció-kutató megfigyeléseiből ered.

 

Ian Stevenson évtizedekig vizsgálta a reinkarnáció-jelenségek igazságtartalmát, valóságmagját. Az adatokat mindig a helyszíneken ellenőrizte, a legszigorúbb tudományos módszereket alkalmazta, az összes esetleges ellenvetést figyelembe vette és megcáfolta. A reinkarnáció húsz emlékezetes esete című munkájában 20, különösen érdekes esetet ír le. Mi most ezek közül mutatjuk az 5 legérdekesebbet:


 

 

1. Gnanatilleka története

Gnanatilleka 1956. február 14-én született Közép-Ceylonban, Hedunawewa közelében. Mindössze 2 éves volt, amikor arról kezdett beszélni, hogy az apja, az anyja, két fivére a nővére valahol egészen máshol élnek. Hogy pontosan hol, azt csak akkor mesélte el, amikor olyan vendégek jöttek látogatóba hozzájuk, akik megjárták a 24 km-re lévő Talawakeke nevű várost. Amikor a gyermek meghallotta a város nevét, azonnal közölte, hogy ez az a hely, ahol a szülei és a testvérei élnek.

Az esetről tudomást szerzett két buddhista szerzetes, akik meg is találták a családot Talawakelében, melyre vonatkozóan abszolút érvényesek voltak a kislány adatai. Ez a család 1954. november 9-én veszítette el a Tillekeratne nevű fiát, aki akkor volt 13 éves és 9 hónapos. Gnanatilleka-t elvitték Talawakelébe, ahol számos házat, utcát felismert, majd kísérőit pontosan arra a telekre vezette, amelyiken Tillekeratne családjának előző háza állt, de aztán később lebontották. A kislány felismerte „régi” családjának tagjait, és olyan történeteket mondott el, amelyeket csak a már halott kisfiú ismerhetett. Látta például Erzsébet királynő vonatát, aki valóban meglátogatta 1954-ben Ceylont, és át is haladt Talawakele városán is. Érdekes, hogy a gyerek mindössze 7-8 éves koráig emlékezett ilyen intenzíven előző életére, melyben fiú volt, később az emlékek szép lassan kezdték elhagyni.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL