Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

4 világhíres médium, akik képességeikkel valódi bűneseteket oldottak meg a rendőrséggel

Szerző:
Szabó Anna
Médiumok. Sarlatánok vagy Isten adta tehetséggel megáldott különleges emberek? Vitatott kérdés, mivel napjainkban is minden bokorból előugrik egy-egy médium. De a sok szén darab között ott csillognak a kivételes képességű, igazi gyémántok, akik képesek az igazságszolgáltatás segítségére lenni ott, ahol hajlandóak megnyílni földöntúli módszereik igénybevételére. Íme 4 világhíres médium, akik kétségkívül sikerrel jártak!

.

Gérard Croiset

A holland Gérard Croiset már hatéves korában, azaz 1915-ben használta pszichikus képességeit. Felnőttként már céltudatosan fejlesztette jövőbelátási képességét és megérzéseit. Majd 1945-ben egy elismert parapszichológiai professzor, Willem Tenhaeff vette pártfogásba az „utrechti mágus”-ként is nevezett médiumot. A professzor javaslatára Gérard az igazságszolgáltatásban kezdte kamatoztatni képességeit.

Hamarosan hivatalosan is bekerült a rendőrség állományába, és harminc év alatt több száz gyilkos és eltűnt személy felkutatásában nyújtott segítséget. Elég volt hozzá egy fénykép vagy tárgyi bizonyíték ahhoz, hogy a pszichometria módszerével pontos leírást adhasson az adott bűntény helyszínéről, az elkövetés módjáról és körülményeiről vagy éppen az elkövető személyiségéről.

Első ügye 1949-ben volt, mikor is egy gyermekgyilkosság kivizsgálásában vett részt. Egy dohányos szelence és egy takaró alapján azonosította a két tárgy tulajdonosait, és azt is megállapította, hogy a pokrócot egy testvérpár használta egy kislány elrablásakor és brutális meggyilkolásakor. Ezek segítségével a rendőrség egy vidéki házban megtalálta és letartóztatta a szadista férfiakat, és a fiatalabb testvér néhány nappal később öngyilkos lett, de a médium ezt is megjósolta.

Croiset képességeit a két gyermeke is örökölte. Lánya, Nannie Veerman-Croiset az orvostudomány szolgálatába állította paranormális tehetségét, és napjainkban is speciális módszerekkel kezeli az egyébként gyógyíthatatlan betegségekben szenvedő pácienseket. Bátyja, ifjabb Gerard Croiset szintén a bűnüldözés területén alkalmazza képességeit. 1972-ben az uruguayi légitársaság repülőgépe lezuhant az Andokban, fedélzetén a Chilébe tartó rögbiválogatottal, de a mentőcsapat nyolc nap elteltével feladta a keresést. Croiset ugyan nem tudta pontosan meghatározni a helyszínt, de látomásaiban még hetekkel később is látta életben az embereket, és abban is biztos volt, hogy végül sikerül megmenteni őket. Végül 16 fiatal élte túl a katasztrófát, és éppen a médium által megjósolt napon sikerült lejutniuk a hegyről.

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL