REJTÉLY-MISZTIKA

3 rejtélyes eset, mely átok miatt sült el balul

Az emberek mindig is tartottak az átkoktól. Úgy tűnik, nem is alaptalanul, hiszen ragály, szeretteik elvesztése és halál is gyakran köszöntött az ilyen baljóslatú kívánságok áldozataira. Számos olyan eset van azonban, melynek áldozatai szkeptikusak voltak a természetfeletti „hókusz-pókuszokkal” kapcsolatban, de ez nem segített abban, hogy megmeneküljenek a káros következményektől.

.

 

 

A zokogó kövek rejtélye

A világszerte elterjedt ősi hiedelem szerint semmi jó nem származik régi kövek vagy eltemetett kincsek megzavarásából: a világ minden táján találkozhatunk ilyen történetekkel és ez a téma tovább él a múmiák átkairól szóló történetekben is. Néhány kutató hisz abban, hogy ezek a mélyről jövő és elterjedt hiedelmek valós hatást is kifejthetnek: mítoszokat kelthetnek életre, és meg is erősíthetik őket. A skóciai Aberdeenshire-ben található Syrie-kastély is egy átok sújtotta hely. A közeli folyóban van egy kőcsoport, amelyet „Zokogó Kövek” néven ismernek, és amelynek egyik darabja hiányzik. A hiedelem szerint addig nem lesz Syrie-nek örököse, amíg a hiányzó kő elő nem kerül.

1944-ben, amikor a kéttonnás „Boszorkány sziklát” arrébb rakták az angliai Essexben lévő Scrapfaggot Greennél lévő kereszteződésnél, hogy kiszélesítsék az úttestet, különös dolgok történtek. Egy hatalmas szikladarabot találtak a helyi söröző előtt, csirkéket találtak a nyúlketrecekben, a nyulak pedig az udvarban szaladgáltak, a templomharang összevissza kongott, 30 döglött birkát és két lovat találtak az egyik földön, egy épületállványzat póznái pedig úgy inogtak, mint a gyufaszálak. A sziklát visszarakták a helyére, és annak rendje, módja szerint visszatért a nyugalom is.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL