Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

10 lenyűgöző felfedezés, ami a színtiszta véletlennek köszönhető

Szerző:
Szabó Anna
A régészek annak szentelik életüket, hogy felfedjék világunk történelmét. Néhány felfedezés azonban teljesen átlagos emberektől származik, akik még csak nem is tudták, hogy mire bukkantak és egyáltalán hogy lehetséges. Képzeld csak el, hogy találsz az udvarban egy bejáratot, ami ókori katakombákhoz vezet… mennyire jó már?

.


 

 

A hobbitok valóban léteznek?

Egy ausztráliai és indonéziai régészekből álló csoport igyekezett igazolni az emberi migrációt Ázsiából Ausztráliába. De a hobbitok felfedezése egy totál nem tervezett esemény volt, és meglepte őket, amikor egy hominin teljes vázára bukkantak.

Lehet, hogy a hobbitok eldeformálódott emberek? Vagy más fajok voltak? A rejtélyt még nem sikerült teljesen megoldani. Egy kutatócsoport 2003-ban egy női csontvázát talált a Liang Bua barlangban, Flores szigetén, Indonéziában.

Közelebbről megvizsgálva azt a következtetést vonták le, hogy az asszony valószínűleg alacsony volt, de még az titokzatosabb vele kapcsolatban, hogy szokatlanul kis agya volt. Egyesek azt mondják, hogy ez a faj az evolúciós törpének egy része. Azonban sok kérdés maradt még megoldatlan, például, hogy melyik emberi faj az ő közvetlen őse.

ezotéria rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL