REJTÉLY-MISZTIKA

10 érdekfeszítő tény a titokzatos háremekről – Érhet meglepetés a Szulejmán után!

Talán te is láttál pár részt a Szulejmánból. Bár kétségkívül realisztikus, de jól tudjuk, hogy a filmkészítők kiszínezik a történelmet, hogy eladhatóbb legyen, illetve sok mindent kifelejtenek a filmekből, sorozatokból. Ezért hadd mutassunk 10 olyan dolgot, amit szinte biztosan nem tudtál a háremekről.

A hárem szó arab eredetű, „szentet”, „tiltottat” jelent, ám nemcsak a nők miatt. Eredetileg a „hárem” az uralkodó magánlakosztályait jelölte, de ugyanígy hívták a ház női lakrészét is, amely idegen férfiak számára tiltott terület volt. Van itt még 10 további érdekesség a háremekkel kapcsolatban:

A hárem egy iskola is volt

Oroszországból, Görögországból, Törökországból, Ukrajnából, Iránból és Európa más részeiről is vásárolt rabszolgákat a hárembe. De háremnőnek lenni nem csak jó megjelenést igényelt; sokat kellett tanulniuk a hölgyeknek! Ezek a fiatal nők megtanultak hangszereken játszani, verset mondani, táncolni és elsajátították az erotika művészetét. Az idősebb korukban irodalmat, földrajzot, történelmet és a kalligráfiát is elsajátíthatták.


forrás: ranker.com
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL