REJTÉLY-MISZTIKA

10 érdekfeszítő tény a titokzatos háremekről – Érhet meglepetés a Szulejmán után!

Talán te is láttál pár részt a Szulejmánból. Bár kétségkívül realisztikus, de jól tudjuk, hogy a filmkészítők kiszínezik a történelmet, hogy eladhatóbb legyen, illetve sok mindent kifelejtenek a filmekből, sorozatokból. Ezért hadd mutassunk 10 olyan dolgot, amit szinte biztosan nem tudtál a háremekről.

A hárem szó arab eredetű, „szentet”, „tiltottat” jelent, ám nemcsak a nők miatt. Eredetileg a „hárem” az uralkodó magánlakosztályait jelölte, de ugyanígy hívták a ház női lakrészét is, amely idegen férfiak számára tiltott terület volt. Van itt még 10 további érdekesség a háremekkel kapcsolatban:

Voltak szabad háremhölgyek

Korlátozás ellenére a szultán háremében nem minden nő volt rabszolga. Technikailag a szultán feleségei "szabadok" voltak, mivel őket saját akaratuk szerint házasodtak. A háremi nőknek egyszerűen csak el kellett fogadniuk egymást és megtalálniuk a módját annak, hogy összetartsanak.
Míg a szultán a trónon volt, az asszonyok és háremhölgyek is a háremben maradhattak gyermekeikkel. Ha a szultán uralkodása véget ért, a nőknek el kellett hagyniuk a háremet és helyükre az új szultán hölgyei kerültek.

Amennyiben egy háremhölgy 9 évet letöltött a háremben, az magától elhagyhatta a palotát. Kapott egy hivatalos iratot, amelyben kijelentették, hogy szabad. Hozzáillő férfival házasodhatott és bármit megtehetett.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL