REJTÉLY-MISZTIKA

10 érdekfeszítő tény a titokzatos háremekről – Érhet meglepetés a Szulejmán után!

Talán te is láttál pár részt a Szulejmánból. Bár kétségkívül realisztikus, de jól tudjuk, hogy a filmkészítők kiszínezik a történelmet, hogy eladhatóbb legyen, illetve sok mindent kifelejtenek a filmekből, sorozatokból. Ezért hadd mutassunk 10 olyan dolgot, amit szinte biztosan nem tudtál a háremekről.

A hárem szó arab eredetű, „szentet”, „tiltottat” jelent, ám nemcsak a nők miatt. Eredetileg a „hárem” az uralkodó magánlakosztályait jelölte, de ugyanígy hívták a ház női lakrészét is, amely idegen férfiak számára tiltott terület volt. Van itt még 10 további érdekesség a háremekkel kapcsolatban:

Eunuchok őrizték a hárem nőit

A háremet mélyen meghitt és magántulajdonú helynek tartották, ahol a szultán belső körén kívül senki sem mehetett be. Az eunuchok, a kasztrált férfiak feladata a nők védelme volt, így elkerülhetőek voltak a visszaélések a hárem női tagjaival.

Az eunuchok általában rabszolgák voltak, akiket háborúban elfogtak, vagy Etiópiában vagy Szudánban vásároltak. Kétféle eunuchok volt: fekete és fehér. A megjelenésük és általános volt, de szerepeik jelentősen különböztek. A fekete eunuchok nemi szerveit teljesen eltávolították, ezért ők voltak a legelőnyösebbek a munkára. A fehér eunuchoknak megengedték, hogy megtartsák legalább a péniszüket vagy a heréjüket, és ennélfogva kevesebb hárem feladatot kaptak.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL