Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
PASISZEMMEL

5 dolog, amit az idősektől tanulhatunk a párkapcsolatról

Szerző:
Szabó Anna
Hogyan lehet évtizedeken át boldog kapcsolatban élni? Hogyan működik a partnerség? Idősek otthonában élő embereket kérdeztünk.

1. Tisztelnünk kell egymást, még ha vitatkozunk is

„Nem kell sok minden az életben, csak egy szeretett személy odaadása. A fontos az, hogy felismerjük a másik ember jó tulajdonságait és mindig tartsuk szem előtt, még veszekedés közben is" - mondja a 96 éves Laci bácsi, aki két éve vesztette el feleségét, Teri nénit.

2. Figyeljük mindig oda a másik mondandójára

"Fontos, hogy egymással mindenről tudjunk beszélgetni, és oda is figyeljünk arra, amit a másik mond. Még olyankor is, ha azt hisszük, régen ismerjük a másik álláspontját" - mondja Lujzi néni (89), akinek a férje, Karcsi bácsi (88) még mindig tud meglepetéseket okozni.

3. Bízzunk meg a másikban!

"Szerintem azért tartott ki ilyen sokáig a kapcsolatunk, mert soha nem féltékenykedtünk egymásra. Mindketten élhettük a magunk életét, szabadok voltunk, így hazatérni mindig a megpihenést és a felüdülést jelentette" - meséli Márta néni (87), akinek férje, Zsombor bácsi (87) a mai napig virágot rendel minden házassági évfordulóra.

4. Töltsük együtt minőségi időt!

"Miután a gyerekeink megszülettek, a napjaink is sokkal sűrűbbé és fárasztóbbá váltak, mint korábban voltak. Mi mégis minden héten szakítottunk rá időt, hogy 'randizzunk egymással'" - emeli ki Juci néni (79) és Alfréd bácsi (81), akik azóta már négyszeres nagyszülők. De még mindig randiznak!

5. A hűség ne csak az oltár előtti jelszó legyen!

"Az ember életében mindig vannak kísértések, de ezekre tudni kell nemet mondani. Előbb-utóbb elmúlnak, de a Klárikám iránt érzett szeretet örök" - mondja a 85 éves Gyula bácsi, akivel felesége gondolatban ma is ott van. 

 

idősek párkapcsolat tanácsok
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL