Véleménykülönbségek

 

Minden ember egyedi, ez tesz különlegessé. És mégis, ezek a különbségek, mint például a véleménykülönbségek nagyon sok félreértést okoznak. Pedig egy vélemény nem arról szól, hogy megbántsunk valakit, csupán tisztában kell lennünk azzal, hogy minden ember különböző, eltérő hittel, különböző meglátásokkal. Hajlamosak vagyunk azonban azt feltételezni, hogy mások ugyanúgy gondolkodnak, ahogyan mi, sőt, sokszor arra is, hogy ráerőltessük másokra a mi gondolatainkat, nézeteinket. Sokan úgy vélik, ha nem tetszik másoknak a véleményük, akkor nem is szeretik őket. Ám ez egy hibás gondolkodás. Mindenki egyedi lélekként érkezik erre a bolygóra, és a saját szűrőjén keresztül látja a világot. Ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy tanulj másoktól és ők is tanuljanak tőled. Annyi minden eltérhet - vallás, kultúra, politika -, ezért érdemes megismerni mások meglátását és életmódját.


A jövő héten próbálj meg tudatosan a kisebb-nagyobb különbségekre koncentrálni. Büszke vagy arra, hogy egyedi vagy? Felmered vállalni a véleményedet, vagy inkább rejtegeted azt, amit gondolsz? Mi a helyzet a vélemények különbözőségével a munkahelyeden? Képes vagy-e elfogadni mások véleményét, a vélemények eltérését, vagy inkább bosszankodsz emiatt?


Mindenkinek szüksége van az elfogadásra, ezért a jövő a héten próbáld meg elengedni, hogy emiatt bosszankodsz. Nem a te dolgod feltétlenül megváltoztatni mások véleményét. Bizony, az is lehet, hogy amit ma gondolsz a világról, azt holnap már egészen másképp látod. Próbáld meg úgy nézni a dolgot, hogy nem „rossz" az a vélemény, amely különbözik a tiédtől, csupán más. Engedd el az ez irányú sértettséget, és igyekezz meghallgatni mások gondolatmenetét is, kölcsönösen egymásét, hiszen ebből te is profitálhatsz.

Vissza >>>

 

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL