Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
LELKIPATIKA

Végezd el naponta ezt a szertartást! - Elengeded vele a rossz karmát és megtisztulsz

Szerző:
Szabó Anna
A buddhizmusban a púdzsá lehet a tisztelet, a hódolat és az elkötelezett figyelmesség kifejeződése. Ez történhet meghajlás, leborulás, felajánlás és kántálás által. Ha naponta elvégzed a cikkben található három leborulás szertartást, megszabadulsz a rossz karmától, megtisztulsz és eggyé válsz az univerzum energiáival és a benne élőkkel. Próbáld ki ezt a fantasztikus gyakorlatot!

Reggel vagy este vagy akár mindkét alkalommal végezd el a három leborulást. Ekkor önmagad előtt is leborulsz, elengedve a rossz karmát, és az örökös megfelelni megvágyást a világnak.
A jól végzett leborulással feloldhatod a ragaszkodásaidat, félelmeidet, ítéleteidet,büszkeségedet, haragodat, negatív érzéseidet és gondolataidat. Közben felajánlod magadat az univerzumnak és a világ lakóinak, eggyé válsz velük és közvetítheted a szívből jövő jókívánságaidat.

Minél több leborulást végzel, annál jobban növekszik az odaadásod és a kívánt hatás is, de amíg nem vagy gyakorlott, próbáld csak meg azt a hármat teljes odaadással és koncentrációval végezni. 

Első leborulás:

A földet megérintve, kapcsolatba kerülök az őseimmel. Közéjük száműz Buddha, a bódhiszattvák, a szangha (közösség), és a spirituális mesterem. Hálát adok nekik, s megértem, hogy még követek el hibákat. Megnyitom szívemet feléjük. Elfogadom szeretteimet gyengeségükkel, és erőségükkel együtt, ahogy önmagamat is.

Második leborulás:

A földet megérintve kapcsolatba kerülök a világ valamennyi eleven lakójával. Felismerem a kapcsolataimat velük, szomorúak vagy épp boldogak, ez mind közös. Eggyé leszek velük, és átérzem boldogságukat és örömüket. Valamennyi fajban felfedezem önmagamat és a legjobbakat kívánom nekik, és hogy szabaduljanak meg a sok szenvedéstől, haragtól, félelemtől, mindattól, amit én is szabadulni kívánok.

Harmadik leborulás:

A földet megérintve felhagyok azzal az elképzeléssel, hogy a testemmel vagyok azonos, és az életidőmet testem mulandósága szabja ki. Megértem, hogy nincsenek korlátaim. Része vagyok annak, amit az őseim alkottak, s egy vagyok velük. Mindenütt jelen vagyok a földön abban a pillanatban, s miden idősíkban ott vagyok. Látom magamat testem nélkül, előtte és utána. Mert az én időm határtalan.

E három leborulás többek között a belátására is tanít.

Forrás: Thich Nhat Hanh: Tanítások a szeretetről

 

lelkipatika karma
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL