LELKIPATIKA

Te is hajlamos vagy a túlagyalásra? - 7 tipp, hogy ne gondolkodj túl sokat

Ha valami eszedbe jut, vagy a fejedben jár, és hosszú időn keresztül csak ezen gondolkodsz, akkor túlkombinálod a dolgokat. Hagyod, hogy több ideig legyen a fejedben, mint amennyi feltétlenül szükséges vagy egészséges. Jó, ha tudod, hogy hosszú távon a túlgondolás rossz ítélőképességhez, fokozott szorongáshoz és passzivitáshoz vezet.

Fontos, hogy képes vagy végiggondolni dolgokat, ugyanakkor ötleteidet képesnek kell lenned valóra váltani. A tett nélküli vízió csak egy álom. A vízió nélküli tett elfelejtődik. Ha azonban a kettő összejön, az eredmény megváltoztathatja a világot.

Létezik egy vicces nevű kifejezés, az analízis paralízis, ami tökéletesen rámutat ennek veszélyeire. Amikor túlkomplikálsz dolgokat, stresszelni és szorongani fogsz miatta, a tested pedig stresszhormonokat fog termelni: epinefrilt és kortizolt. Miattuk is nehezebben fogsz tudni tisztán és hatékonyan gondolkodni, sőt, néha egyszerűen lefagysz. A túlgondolás bizony képes tönkretenni az ember életét. Meggátolja, hogy előrébb juss az életben, úgy érzed, alul teljesítesz, frusztrált és szorongó leszel, sőt, akár depresszió is kialakulhat. Mindennek a megelőzésére gyűjtöttünk össze néhány tippet, amiket észben tartva sikerülhet túllendülni a problémán.
 

4. Emlékeztesd magad, hogy ne vessz el a gondolataidban

Legyőzni egy rossz szokást nem mindig egyszerű, hiszen drasztikus változásról van szó. Néha szükséged lesz egy kis emlékeztetőre.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL