Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
LELKIPATIKA

Báránybőrbe bújt farkas - Avagy hogyan ismerheted fel, ha elárulnak?

Szerző:
Szabó Anna
Az áruló ember kedvességgel és jószándékkal közeledik hozzád. Eleinte elkápráztat, majd szépen lassan kiengedi a karmait, melyekkel megtépázza a méltóságodat, az energiádat, az idődet és az önbecsülésedet. Oké, de hogyan lehet felismerni őket?

Az áruló mindig a következő áldozatára vadászik. Életeleme, hogy kihasználja mások bizalmát. Tényleg olyan, mint a báránybőrbe bújt farkas, aki ügyesen elrejti a karmait és a fogait.

Szinte mindannyian szembe találtuk már magunkat ilyen emberrel, akár a munkahelyen, a baráti körben, de sajnos még a családban is. Édesen ártatlannak tűnik, ezért könnyű belesétálni a csapdájába, ami természetesen manipulációval van kibélelve.

Szinte lehetetlenség folyamatosan készenlétben lenni, hiszen sokunk alaptermészete, hogy megbízunk a másik emberben, ezért érthető, hogy nem mindig vesszük észre, ha árulóval van dolgunk. Ha azonban tisztában vagy saját magaddal és meghúzod a határaidat, könnyebben távol tarthatod őket magadtól.

Vigyázz, mert ilyennek mutatják magukat az áruló emberek!

Csak azok tudnak elárulni, akikben megbízol. És az árulás nagyon fájdalmas, hiszen ez egyfajta támadás az önbecsülésünk ellen. Esendőnek, sőt naivnak érezzük magunkat, amikor megtörik a bizalom valakiben, akinek addig vakon hittünk. Az áruló ember tehát mindig a kedvesség színeiben pompázik, mégis van néhány jel, amelyből fel lehet ismerni.

Dicséri az intelligenciádat, de ellopja az ötleteidet

Ez nagyon gyakori a munkahelyeken. Szinte mindig akad körülöttünk egy-egy kedves és figyelmes munkatárs, aki folyamatosan dicséri a találékonyságunkat, az intelligenciánkat és a kreativitásunkat. Légy vele óvatos, és soha ne tárd fel előtte a terveidet, ötleteidet, mert a sajátjaként fogja tovább adni.

Túl gyorsan nyílik meg

Az áruló ember nem vesztegeti az idejét. A legfontosabb célja, hogy minél hamarabb elnyerje a bizalmadat, és ehhez igencsak hatékony taktikával rendelkezik. Nem habozik feltárni előtted a legmélyebb problémáit és vágyait. Mindezt úgy, hogy biztosít róla, hogy mennyire megbízhatónak tart, és van benned valami különleges, ami által azonnal képes megnyílni feléd.

Képes az életének szinte minden részletét elmesélni, te pedig mindent elhiszel, és mindenben igazat adsz neki, anélkül, hogy megfordulna a fejedben, hogy a feltárt dolgok nagyrésze nem igaz. A történeteikben ugyanis mindig vannak gyanús „lyukak”, ám érzelmi nyitottsága arra késztet, hogy ugyanolyan gyorsan elkezdj viszont bízni benne. Ha tehát valaki nem habozik rád testálni minden problémáját, és azt várja, hogy te is rá bízd a magánéleted részleteit, az egyértelműen piros zászló.

Apró váratlan reakciók, tele agresszivitással

Azt már tudod, hogy az áruló ember a látszólagos kedvességével képes megbabonázni áldozatát. Ezt a látszatot azonban nehéz következetesen fenntartani, ezért mindig van néhány olyan apróság, amely által kimutatja a foga fehérjét. Egyik pillanatról a másikra azt tapasztalhatod, hogy egészen apró dolgok miatt felbosszantja magát. Például nem válaszoltál egy üzenetére, vagy nem álltál ki mellette (szerinte) mások előtt. Haragja gyerekes és éretlen, ezért dönthet úgy is, hogy néhány napig nem beszél veled. Később azonban ugyanolyan szeretettel és lendülettel jelenik meg a színeid előtt, mind mindig..

Mindenkiről meg van a véleménye

A személy, akivel most találkoztál, elkápráztat a kedvességével és a közvetlenségével. Ám amikor huzamosabb időt töltesz vele, feltűnik valami: szinte mindenkivel szemben kritikus. Gúnyos és becsmérlő, amikor a volt partnereiről, ismerőseiről beszél, mindig ironizálja mások viselkedését és mindenkit hibáztat, aki az útjába kerül. Egy idő után természetesen te is erre a sorsra jutsz.

Következetlen és ellentmondásos beszéd

A báránybőrbe bújt farkas hazudik, becsap és félrevezet. Azt mondja, amit hallani akarsz, csak azért, hogy elnyerje a bizalmadat. Ezért a lebuktatásának legjobb módja az, ha sok kérdést teszel fel neki. Így hamar felfedezheted az ellentmondásokat, és észreveszed a hézagokat a sztorikban. Ha tehát figyelmes, érdeklődő vagy és okos kérdéseket teszel fel neki, amikor a legkevésbé számít rá, akkor hamar kiderül a hamisság. És a mögötte lévő veszélyes ember is.

Szigeti Zsuzsi
Önbecsülés Mentor

 

lelkipatika lélék árulóember
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL