LELKIPATIKA

Amikor végre meg tanulod szeretni önmagad, már semmi nem sebezhet meg az életben

Milyen csodálatos lenne sértetlenül átvészelni a fájdalmat, védve lenni mindentől, ami esetleg bánthat, ugye? Ha tudnád, hogy bizonyos helyzetekből csak rosszul jöhetsz ki, és ezért bele sem fogsz az egészbe... Nos, van esély rá! Amikor végre meg tanulod szeretni és tisztelni önmagad, akkor már nem fog számítani, hogy más mit mond, és búcsút mondhatsz a félelmeknek és a bizonytalanságnak.

Ha beengeded ezt a szeretetet, az életed is képes teljesen más fordulatot venni. Rátalálsz végre alapvető mivoltodra, amely segítségedre lehet különböző helyzetekben. Ez a belső hang figyelmeztet a közelgő veszélyekre, a jó irányba terel, és végre vállalhatod mindazt, ami valójában vagy. Elfogadhatod azt a sok jót, amit megérdemelsz, és élvezheted végre az élet apró pillanatait.

A többségnek ez az érdem lehet a töréspont

Ott követjük el a hibát, hogy nem hisszük el, hogy a legcsodálatosabb dolgok, amikre vágyakozunk, velünk is megtörténhetnek, és itt szól közbe a kétkedés suttogó árnya. Ez a bizonytalanság lekorlátoz minket, arra késztet, hogy csak a biztosra menjünk. Felmerül bennünk a kérdés, hogy mi lesz, ha nem a várt eredményt kapjuk, és nem lesz meg a szükséges dolog ahhoz, hogy elérjük a hőn áhított célt és boldogságot.

Alkotók vagyunk

Meg kell végre értened, hogy mi emberek alkotók vagyunk. Nem számít, hogy akarod-e vagy egyáltalán tudod-e, de te alakítod a saját életedet - talán ez miatt vagy ennyire óvatos a gondolataiddal, érzéseiddel és rezgéseiddel. Mindenféle logika nélkül, sokunknak sokkal egyszerűbb, ha lehorgonyzunk a megszokott rossz mellett, ahol aggódás és fájdalom kíséri a mindennapokat. A testünknek megvan erre a saját reakciója, az érzések által, ebben az esetben negatív érzések. Ezután könnyűnek tűnhet azt hinni, hogy ha az ellenkezőjét tesszük, és megpróbáljuk az idő nagy részében megtartani az élethez való pozitív hozzáállást, akkor utána sokkal fogékonyabbak leszünk a pozitív érzésekre. Próbáljuk tehát beiktatni őket az életünkbe!

Helyettesítsd pozitívval

Apránként rá fogunk jönni, hogy bármilyen negatív dologra gondolunk, könnyen helyettesíthetjük azt egy hozzá illő pozitív változattal. Nem tudunk egy időben két dolgot elképzelni, de azt tudjuk a gondolatokról, hogy sokszor ismétlődővé válnak. Csak jönnek, és megint befészkelik magukat az elménkbe. Ezért, ha figyelmen kívül hagyjuk őket és nem engedjük, hogy befonjanak minket erős ágaikkal, akkor egyre inkább elgyöngülnek és ritkábban térnek vissza, míg a végén huss’, eltűnnek! Azt vesszük észre, hogy már egyáltalán nem gondolunk rájuk.

Szeretni magunkat nem egyszerű, hiszen ez nagyon sok mindent foglal magába. Ide tartozik a pozitív gondolkodás, a lelkesedés, a türelem magunk felé, a nyugalom megőrzése, és a legfontosabb mind közül: hogyan iktass ki mindent az életedből, ami csak elrabolja a lelki nyugalmadat, megbánt, nem értékel eléggé. Ha már meg van az a szint, ahol jól érzed magad a bőrödben, annál lejjebb soha ne add!

Indulj hát neki életed nagy kalandjának, fedezd fel miért is vagy ezen a világon

Egy biztos: nem azért, hogy szenvedj és gyötrődj, ehelyett inkább élvezd ki a neked jutott időt, légy boldog és használj ki mindent a legteljesebb formájában! Döntsd el, mikor akarod kezdeni az utadat, de ha adhatunk egy jó tanácsot: MOST! Az élet nem vár.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL