KÖZÉRZET

Vess egy pillantást a lábfejedre, és tudd meg, mit árul el egészségedről

Nem túl közismert, de a lábfejünk csodálatos diagnosztikai eszköz lehet. Olyan jeleket vehetünk észre rajta, amelyek különböző egészségügyi problémákra utalhatnak, és nem kell orvosnak lenned ahhoz, hogy megértsd ezeket a jeleket. Most megtudhatod, melyek ezek a figyelmeztető jelek, és mire utalnak.

Tudd meg, mit árul el a lábfejed az egészségedről!

11. Fájdalmas és piros talp

Ha észreveszed, hogy a talpad pirosabb, néha zsibbad, akkor ez a mélyvénás trombózis tünete lehet. Ez akkor következik be, ha egy vérrög blokkolja a tüdő egyik véredényét. Fájdalom és duzzanat is megjelenhet, és komoly szövődményei lehetnek, mint például a tüdőembólia. A mélyvénás trombózis általában az 50 évesnél idősebbeket érinti, de a családi kórtörténet és bizonyos életmódbeli szokások is okozhatják. Például dohányzás, túlsúly, sérülés, csonttörés és fogamzásgátlók, de azoknál is előfordulhat, akik hosszabb ideig ülnek. Nagyon furcsa, hogy csak az esetek 50%-ban van tünete a mélyvénás trombózisnak.


Gyakori tünetek:

• Lábfej, boka vagy talp duzzanata.
• Görcsös, bénító fájdalom az érintett területen.
• Az érintett területen a bőr pirossá vagy kékké válik.
 

Ha úgy gondolod, hogy mélyvénás trombózisod van, minél hamarabb keresd fel kezelőorvosodat. Tüdőembóliát okozhat, amely légzés megállást okoz. 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL