KÖZÉRZET

Tudod, hol találhatók a testedben a szinuszok - Megmutatjuk, hogyan tisztítsd meg őket két lépésben

Gyakran hallottad már a sinus szót, de tudod, hogy valójában mit jelent? A szinuszok tulajdonképpen levegővel teli zsebek, melyek a felső arc csontjai mögött, a szemek, az arc, az orr és a homlok mögött találhatók. Igen, a szinuszok légterek a koponya és az arc csontjai mögött, és időnként szükség van a tisztításukra.

Összesen, négy páros üreg van, de feladatuk annál jelentősebb. A felsőlégút részei, az orrtól a torokig. A paranasalis sinusaink - az orr közelében lévő koponyacsontok mögötti légterek – segítik az orron keresztül belélegzett levegő nedvesítését és szűrését. Más szavakkal, ezek az üregek aktívan szűrik, eltávolítják a részecskéket a belélegzett levegőből. Lehetővé teszik a hang intonációt és a rezonanciát. Segítenek megtartani az agy súlyát, könnyítenek azon a légüregek. Betegség esetén ezek az üregek nyálkával telítődhetnek.

Miért szükséges a megtisztításuk?

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor megfázik, és úgy érzi a feje, az arcürege tele van, nehéz. Miért is? Ilyenkor a megfázást okozó vírusok megtámadják a felsőlégúti traktust is. Ez a támadás az arcüreg megduzzadását okozza, és fokozza nyálkahártya váladék termelését. Hiszed vagy sem, ez a nyálka döntő fontosságú az egészségünk szempontjából. A vastag, nyákos anyag hasznos, segít elpusztítani a kórokozókat, csapdába ejti azokat. Nézzük is a két természetes módszert, amivel kitisztíthatod!

1. Akupresszúra

- Told a nyelvedet a felső szájpadlásodnak.

- Nyomd meg ujjaddal homlokodat, a szemöldökeid között.

- 20 másodpercig tartsd ki.

A torkod hátulján némi mozgást érezhetsz, ez az, amit el kell érned. Annak a jele, hogy a nyálka lágyul, és egy kicsit lecsökken. A folyamatot lehet, hogy többször meg kell ismételned a megfázás során.

2. Nyírokcsomó stimulálása

- Az ujjhegyeidet használva határozottan nyomd meg a kulcscsontod közti területet, ahol a csontok találkoznak.

- Ujjaid összeillesztésével formálj V alakot.

- A tenyerek között kialakult V-alakú nyilat, illeszd a megfelelő helyre, és végezz pumpáló mozdulatokat. Addig csináld, amíg nem érzed, hogy a nyálka távozik.

Ez a módszer a nyirokrendszert stimulálja, a nyirokcsomók körül „szívó” hatást idéz elő. Ez hatékonyan megnyitja az arcüreget. Nem ritka, hogy a folyadék gyors mozgását észleled, ha helyesen végzed a gyakorlatot. Az első technikához hasonlóan, lehet, hogy többször meg kell ismételned. De meglátod, sokkal jobban fogod érezni magad.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL