KÖZÉRZET

Tényleg beteggé tesz a párnád? - Így lesz az álmod boldog és pihentető!

Szerző:
Szabó Anna
Nincs felemelőbb érzés egy hosszú és fárasztó nap után beesni az ágyba, hiszen ez az első lehetőséged a pihenésre, mióta reggel felkeltél. A párnád gyengéden körülöleli a fejedet, miközben a szemed lassan lecsukódik. Úgy érzed, megszűnik a világ összes problémája körülötted. Ám azt gondoltad volna, hogy a puha, kényelmes párnád valójában beteggé is tehet? 

Mi rejtőzik a párnádban?

Egy párna a világ legártatlanabb dolga, nem igaz? Igazából csak egy puha, töltelékkel teli anyagdarab, amin pihenteted a fejedet, igaz? Nos, nem annyira! Az idők során ugyanis ez a párna egy fertőző, termékeny táptalajjá válik a gombák és penész számára. Egy friss kutatás bebizonyította, hogy egy átlagos párna több mint 1 millió gombaspórát tartalmazhat.

Mégis hogyan betegíthet meg egy párna?

Az arcunk, a fejünk egy egész éjszakán keresztül van ebben a baktériumokkal teli környezetben. Egy átlagos emberi élettartam alatt, körülbelül 25 évet töltünk alvással, ami azt is jelentheti, hogy ennyi időt töltünk gombák és másféle kórokozók között. Ez nem csak egy undorító, de az atkák, a gombák és a baktériumok hatással vannak az egészségünkre is. A leggyakrabban előforduló gombafajta az Aspergillus fumigatus, ami összefüggésbe hozható az alacsony immunrendszerrel rendelkező emberek egészségi állapotával. Ez a kisméretű gomba is okozhat ravasz dolgokat azoknál, akik orrmelléküreg gyulladásban, vagy asztmában szenvednek, de még az egészségesek esetében is bármikor felléphetnek légzőszervi problémák.

Hasonló módon a poratkák is allergiás reakciókat válthatnak ki, miközben alszol. Arról nem beszélve, hogy a pókok és a kullancsok is és szeretnek a párnákra, ágyneműkre otthonként tekinteni. Az atkák nem közvetlenül okoznak gondot, de az otthagyott ürülékük miatt könnyen kialakulhat szénanátha, asztma vagy ekcéma. Becslések szerint körülbelül 500 millió ember érzékeny az efféle élőlényekre. Továbbá, ha nem vagy asztmás, vagy nincs semmilyen ismert légzőszervi problémád, belélegezve károsítják az immunrendszert. Szabadítsd meg az immunrendszeredet ezektől a gondoktól és gondoskodj a párnád tisztán tartásáról.

Így tartsd tisztán a párnádat

Minden ilyen élőlénynek van néhány közös tulajdonsága: szeretik a meleg és nedves helyeket. A párnák tökéletesek ebből a szempontból, hiszen egész éjjel hőt adunk le, vagy éppen izzadunk, valamint elhalt hámsejtjeink kiváló táplálékot biztosítanak a betolakodóknak. Ha nem szeretnéd, hogy a párnád a baktériumok lakóhelyévé változzon, csupán néhány fontos szabályt kell betartanod. 

 

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL