Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Rheumatoid Arthritis - 9 gyakori tünet és jelzés a korai észleléshez

Szerző:
Szabó Anna
A rheumatoid arthritis egy komoly autoimmun betegség, ami az ízületek gyulladásához vezet. Általában nagyon lassan kezd kialakulni és gyenge, hamar elmúló tüneteket mutat. A test mindkét felében jelentkezik, de a tünetek különbözőek lehetnek.

Mi az a rheumatoid arthritis?

A rheumatoid arthritis egy krónikus állapot, a tünetek akár napról napra változhatnak. Vannak időszakok, amikor nem aktív a betegség, majd nemsokára ismét kiújul. Bármilyen életkorban lecsaphat, és megfelelő kezelés nélkül az ízületek károsodáshoz vagy deformálódásához vezethet. Nagyon fontos, hogy mielőbb lásson orvos, és diagnosztizálja a betegséget, ha valami rendellenességet veszel észre az ízületeiddel kapcsolatban. A súlyos komplikációk érdekében is elengedhetetlen, hogy időben elkezdhesd a kezelést. Ne feledd, hogy a rheumatoid arthritis nagyon nehezen különböztethető meg a sokkal gyakoribb osteoarthritis-tól, ezért az ízületi problémák okának meghatározását mindig bízd szakorvosra. Általában a reumatológusok kezelik ezt a fajta betegséget.

A rheumatoid arthritis tünetei 

Íme, a rheumatoid arthritis 9 korai tünete, hogy időben észlelhesd a problémát.
 

1. Fáradtság

A szokatlan fáradtság jóval azelőtt jelentkezik, hogy a többi tünet nyilvánvalóvá válna. Hónapról hónapra elmúlhat, majd visszatérhet, és jóval a betegség kialakulása előtt kezdődik.
 

közérzet egészség tünetek
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL