KÖZÉRZET

Mit árul el a kezed az egészségi állapotodról?

A kezek és a körmök állapota árulkodik az egészségedről, általuk feltárható jó néhány egészségügyi probléma. Nagyon könnyű figyelmen kívül hagyni a saját kezedet. Azonkívül, hogy levágod a körmödet, mikor vizsgáltad meg őket tüzetesebben utoljára? Most vess egy pillantást a kézfejedre, vajon mit árul el az egészségi állapotodról!

Hosszú gyűrűsujj

Ez egy igen furcsa jelenség. Egy tanulmány szerint azok a nők, akiknek a gyűrűsujjuk hosszabb, mint a mutatóujjuk, esetükben kétszer olyan gyakorisággal alakulhat ki térdcsont-artritisz. Férfiak esetében a hosszú gyűrűsujj összefügg a magasabb számú gyermekáldással és kiegyensúlyozottabb kapcsolattal, noha a prosztatarák kialakulásának kockázata is növekszik.

Ez a fizikai tulajdonság számos más dologhoz is kapcsolódik, ilyen például a túlzott agresszió és a képzett atlétikai képesség, ami mind a férfiak, mind a nők esetében jellemző. A hosszabb gyűrűsujj egyébként inkább a férfiaknál jelenik meg, noha mindenképpen ritka.

Könnyű aggodalmaskodni, amikor a kezeidet vizsgálod. Ezért mindig fordulj orvoshoz, hiszen csak ő tudja felállítani a helyes diagnózist. Laikusként megtörténhet az, hogy egy-egy tünetet nem jól értelmezel, úgyhogy ha bármi szokatlant észlelsz, irány az orvos!

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL