KÖZÉRZET

Hogyan tudhatod, hogy valóban árpa van a szemhéjadon? - Így kezeld!

Ha valaha volt egy titokzatos pattanás a szemhéjadon, akkor tudod, hogy szinte lehetetlen másra fókuszálni. Minden bizonnyal a lehető legkényelmetlenebb helyen helyezkedik el, és valójában árpa is lehet.

Az árpa tünetei

Amit az emberek árpának neveznek, azt a szemészek hordeolumnak vagy chalaizonnak. A chalaizon egy kemény dudor a szemhéjon, amely se nem gyulladt, se nem fájdalmas. A Hordeolum szintén egy kemény dudor, amely pattanásként jelenik meg a szemhéjon, de az általában gyulladt, irritált, és fájdalmas. Időnként ezek a tünetek arra utalhatnak, hogy a dudor megfertőződött, különösen akkor, ha a kezelés után sem javulnak, vagy rosszabbodnak.
 

Mi okozza az árpát?

A szemhéjon keletkező dudorok hasonlítanak a pattanáshoz, de van egy nagy különbség köztük. Míg a pattanások kijöhetnek bárhol, a szem körül, addig, ha a szemhéjadon (különösen a szempilla közelében) vagy pontosan alatta helyezkedik el, akkor valószínű, hogy nem pattanásról van szó. Az árpa valójában nem egy pattanás, mivel az arcon lévő pattanások különböző mirigyekből alakulnak ki. Az árpák pedig speciális szemhéjmirigyek.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL