KÖZÉRZET

Gyakran szédülsz? - A szédülés 5 tünete, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni!

A szédülés mindenkivel megeshet, néha ok nélkül is. Túl gyors felállás, dehidratáltság, kimerülés… gyakoriak, melyek nem adnak okot túlzott aggodalomra. Azonban néha krónikusabb, mint ahogyan észleljük. Ha gyakran elszédülsz felállás után, vagy mozgás közben, lehet, hogy többről van szó. 

A vertigo krónikus idült szédülés. A rövid, néhányszor előforduló szédelgés esetén nem biztos, hogy vertigoról van szó, de ha hosszabb ideje tart, azt bizony vedd figyelmeztetésnek! A vertigo mögött ugyanis több áll, mint a szédülés, és elködösült agy. Fontos megismerni a gyakori tüneteit, valamint a kiváltó okokat. 

{KEPGALERIA}

A vertigo kialakulásának leggyakoribb okai

1. Belső fül vertigo

Egyik leggyakoribb ok a belső fül problémája. Az egyensúlyért felelős, folyadékkal teli rendszer. Mozgás következtében a folyadék is folyik, amely segít egyensúlyban tartani a testet, és megakadályozza a szédülést. Amikor ez a működés leáll, egyensúlyvesztés következik be és szélsőséges szédülés. Ez az egyik leggyakoribb kiváltó ok, mely számos módon kezelhető a fizikai terápiától az antibiotikumokig. 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL