Minden túró egészséges, nem számít, mennyi zsír található benne, de a kecsketejből készült fajtát tartják a legegészségesebbnek. Az alábbiakban összeírtuk, miért érdemes kitartani ennek a csodálatos élelmiszernek a fogyasztása mellett!
Gyerekkorunktól kezdve ismerjük a kalciumban gazdag ételek előnyös tulajdonságait, így jó hír számunkra, hogy egy adag túró a napi kalciumbevitel akár 28%-át is fedezni tudja. Emellett serkenti az emésztést, illetve pozitív hatást gyakorol a csontszövet vastagságára. Legjobb, ha már gyerekkorától kezdve fogyaszt az ember belőle, kiegészítve sajttal és más tejtermékekkel. Terhesség alatt is ajánlott magas kalcium tartalmú ételeket fogyasztani, ugyanis csökkentik a porckopás esélyét, és jó hatással bírnak az idegrendszerre.
OLVASS TOVÁBB!
Sokszínűség, rendellenességek és megoldások a női egészség kapcsán
Az emberi test csodája, hogy mennyire változatos formákban jelenik meg. Különösen igaz ez a női mellek esetében, ahol a méret és forma ...
KÖZÉRZETInfluenza vagy nátha? Segítünk a megkülönböztetésben!
A légúti megbetegedések száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben....
KÖZÉRZETKímélő gondoskodás az Eucerin tanácsai alapján
Bőrproblémák: szárazság, ekcéma, hiperpigmentáció, öregedésgátlás....
Minden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
KÖZÉRZETA stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK