Szabó Anna
Minden túró egészséges, nem számít, mennyi zsír található benne, de a kecsketejből készült fajtát tartják a legegészségesebbnek. Az alábbiakban összeírtuk, miért érdemes kitartani ennek a csodálatos élelmiszernek a fogyasztása mellett!
Gyerekkorunktól kezdve ismerjük a kalciumban gazdag ételek előnyös tulajdonságait, így jó hír számunkra, hogy egy adag túró a napi kalciumbevitel akár 28%-át is fedezni tudja. Emellett serkenti az emésztést, illetve pozitív hatást gyakorol a csontszövet vastagságára. Legjobb, ha már gyerekkorától kezdve fogyaszt az ember belőle, kiegészítve sajttal és más tejtermékekkel. Terhesség alatt is ajánlott magas kalcium tartalmú ételeket fogyasztani, ugyanis csökkentik a porckopás esélyét, és jó hatással bírnak az idegrendszerre.
OLVASS TOVÁBB!
A kulturális alkalmazkodás mint készség: amikor megtanulunk kényelmesen élni a komfortzónán kívül
A kulturális alkalmazkodás ma már nem valami fancy extra képesség, hanem alapvető túlélési skill egy olyan világban, ahol folyamatosan ...
KÖZÉRZETDigitális fogászat - Az intraorális szkenner varázsa
Az utóbbi évek technológiai fejlődése forradalmi újításokat hozott a fogászat világában is, így mára külön fogalomként említhetj...
KÖZÉRZETHogyan erősíthetjük meg az immunrendszerünket
A vírusoknak szezonjuk van. Hogy az immunrendszer mennyire jól küzd meg velük, az rajtunk is múlik....
Tippek a nagy evés ellen az ünnepeken
A zsíros ételek és az alkohol megterhelik a gyomrot és a májat. A szakértők mozgást javasolnak....
KÖZÉRZETAmikor a szorongás irányít - 5 jel, amit nem veszel észre
A szorongás sokak számára egyet jelent a folyamatos feszültségérzéssel vagy súlyosabb esetekben pánikrohamokkal, pedig a valóság enné...
KÖZÉRZETPárkeresés a tenger mélyén? Segítünk megtalálni az igazit!
Milyen módon kapcsolódik össze a nagy felbontású fotózás a korallzátonyok védelmével, a vizeink fenntarthatóságával és ezáltal az ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK