KÖZÉRZET

Érintsd meg a hüvelykujjadat a kisujjaddal! - Ha látható az alábbi ín, akkor nagyon különleges vagy!

Szakértők szerint az ember az elmúlt 200.000 év során rengeteget fejlődött, és sok apró változás vezetett a jelenlegi formájához. Nos, ez az jelenti, hogy a mai ember az adaptáció, az evolúció és a természetes szelekció eredménye. Annak ellenére, hogy az őseid hasonlóan néztek ki, mint te, sok fizikai és anatómia dologban viszont különböztek. Ennek bizonyítéka bizonyos elcsökevényesedett szervek a testeden.

 

De vajon mik is ezek pontosan? Mit is lehetne erre most mondani? Olyan genetikailag meghatározott struktúrák vagy attribútumok, amelyek látszólag már elvesztették a korábbi funkciójukat, de mégis megmaradtak az evolúció során. A szakértők szerint a legismertebb példák az ilyen elcsökevényesedett szervekre a vakbél, a libabőrösség, a bölcsességfog, a mandula, a férfiak mellbimbója és a külső fül. Vess egy pillantást az alábbi pontokra, és tudj meg többet erről!

 


 

1. A csuklódon lévő ín

Először is, helyezd a csuklódat az asztalra, tenyérrel felfelé. Érintsd egymáshoz a hüvelyk és kisujjadat, majd emeld fel egy kicsit az öklödet. Néhány embernél jól látható lesz az ín, másoknál kevésbé. Ez annak köszönhető, hogy a palmaris longus nevű izom a csukló és a felkar között található. Bár ez az izom vesz részt a csukló mozgásában, a modern korban már nincs rá szükség, és ezért is van az, hogy csupán az emberek 13 %-ánál figyelhető meg. Ennek az izomnak a hiánya nem befolyásolja az erőkifejtést, és káros hatása sincs, maximum esztétikailag más.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL