Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

El van savasodva a szervezeted? - Így készíts magadnak lúgosító vizet!

Szerző:
Szabó Anna
A szervezet számos hatás révén túlzottan savassá válhat, például az általad fogyasztott élelmiszerek, a mindennapi életstílus és stressz következményeként. Ilyenkor nő az esélyed a súlygyarapodásra, az emésztési problémákra és a krónikus fáradtságra. Egy bizonyos szint fölött a savasság károsan hat a sejtekre, mérgező és rákos folyamatokat elindítva ezzel. A lúgosság a jó egészségi állapot kulcsa. 

 

A pH értéke 0 és 14 közé eshet. A 14 a leglúgosabb, a 0 a legsavasabb és a 7 a semleges. Szervezetünk legnagyobb részében a 7,5 pH-érték a tökéletes, de ez egyes szerveknél eltérő. A bőr pH-értéke 5, a nyálé 6,5–7, az emésztőrendszer részeiben pedig 1,5–7 közé esik a pH-érték.

1931-ben dr. Otto Warburg Nobel–díjat kapott azon kutatásáért, mely szerint a rákos megbetegedések 90-95 %-át a savas környezet váltja ki. A jelentés szerint a rákos sejtek nem képesek túlélni és szaporodni lúgos pH esetében. Az acidózis azonban káros hatással van különböző betegségekre is, mint például cukorbetegség, szívbetegség és csontritkulás.  A legegyszerűbben egy pH-papírteszttel ellenőrizhetjük szervezetünk savasságát.

A savasság néhány jellemző tünete:

izomgörcsök

belégzés nehézsége

krónikus fáradtság

légszomj

Amikor a test pH-ja csökken, a szervezet igyekszik fenntartani a megfelelő egyensúlyt, így a májban, a vesében és a tüdőben felhalmozódnak a savas anyagok. Ez azért van, hogy a test pH-értéke 7,35–7,45 közötti tartományba essen. A probléma az, hogy idővel ezek a savas anyagok mérgezővé válnak. A sejtek elkezdhetnek korlátlanul és nem megfelelően osztódni. Az acidózis fő kiváltója a táplálkozásunk, hiszen azok vagyunk, amit megeszünk. A koffein, az alkohol, a cukor krónikus acidózishoz vezethet.  Első lépésként tehát változtass az étrendeden és kezdj el lúgosító vizet fogyasztani.

Lúgosító víz receptje

Hozzávalók

1 nagy üvegkancsó;

1 teáskanál Himalája só;

2 liter tisztított víz;

1 citrom;

Elkészítés

Mossuk meg a citromot és szeleteljük fel héjastól. Öntsük a vizet a kancsóba, adjuk hozzá a citromot és a sót. Fedjük le, és hagyjuk állni 24 órán át, szobahőmérsékleten.

Minden reggel, étkezés előtt, fogyassz el belőle 3 pohárral. Ez az ital szép lassan lendületet ad az anyagcserédnek és fokozatosan növeli az energiaszintedet. Az agyat aktívabbá teszi, és eltávolítja a bőrben felhalmozódó méreganyagokat. Ne feledd, hogy önmagéban ez nem elég! Kerüld a cukrot, a feldolgozott élelmiszereket, a túlzott olaj felhasználást stb. A lúgos víz megakadályozza az acidózist és javítja az általános egészségi állapotot. 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL