Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Alvás közben folyik a nyálad? Nagyon szerencsés vagy! - Most megtudhatod, miért is!

Szerző:
Szabó Anna
Bizonyára nem szívesen vallanád be senkinek, hogy néha olyan mélyen alszol, hogy még a nyálad is kicsordul. Pedig a nyáladzás nem szégyellni való dolog, sőt épp ellenkezőleg, hálás lehetsz érte, ugyanis mindez azt jelzi, hogy nagyon jól aludtál.

 

Pihentető, mély alvás

Az alvásnak több fázisa van, többé-kevésbé azonos időtartamúak. A fő fázis a gyors szemmozgás, vagyis a REM fázis. A REM fázis alatt a test mély álomba merül, és nyugodt, mély alvást tapasztalunk. Ebben a szakaszban bizonyos ingerületátvivő anyagok felszabadulása gátolt, hogy az izommozgásokat megakadályozza a szervezet. A nyáladzás ilyenkor következik be, tehát azt jelenti, hogy nagyon mélyen és jól alszol.

Azért nyáladzol alvás közben, mert úgy alszol, mint egy csecsemő?

Ilyenkor az agyi funkciók teljesen lelassulnak, hogy a szervezet tudjon pihenni és regenerálódni. Ezért, amikor jól alszol, a tested teljesen ellazul, a szád is kinyílik. Ez normális, egészséges állapot.

És mi van, ha sohasem csöppen el a nyálad?

Ez azért van, mert nem megfelelőek az alvási fázisaid, így valószínűleg nem is tudod jól kipihenni magad. A neuronok nem tudnak megfelelően regenerálódni.

A nyáladzás jó jel

Pozitív hatással van az egészségedre, hisz azt jelenti, hogy kellően kipihenhetted magad. Nem szabad szégyellni, ez egy természetes folyamat. Alvás közben a helyes légzés és az alvási apnoe elkerülése a lényeg. Alakíts megfelelő szokásokat, hogy elég időt tudj aludni. A cél mindig a minőségi alvás, hogy neuronjaink helyreálljanak.

közérzet alvás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL