KÖZÉRZET

A menstruációs görcs okozta hasfájás nem csupán menstruációs zavar - Tudj meg többet róla!

Minden nő találkozik azzal a közismerten kellemetlen fájdalommal, amit menstruációs görcsöknek neveznek. Sokak számára akkora gondot, hogy még kórházba is kerülhetnek, és a fájdalom az egész napi rutinra rányomja a bélyegét.

Sok nő próbálja csökkenteni a fájdalmat menstruációs görcsök elleni gyógyszerekkel, vagy éppen triviálisnak gondolja ezt a havonta fellépő problémát. Úgy vélik, lehetne mindez rosszabb is. Amikor azonban a fájdalmat más tünetek is kísérik, akkor szükséges az alapos kezelés. Vizsgáld meg az alábbiak alapján, hogy szimpla menstruációs görcsökkel küzdesz, vagy éppen más is áll a háttérben.

 

 

Peteérés

A fogamzásgátló tablettát szedő nők nem éreznek ilyen jellegű fájdalmat, mert esetükben nincs ovuláció. Annyi történik, amikor egy nő ovulál, hogy a petefészekben enyhe vérzés fordul elő, amely irritációt okoz a peritoneumban és a fájdalommal járhat.

Tünetek: Éles fájdalom a has alsó részén. Általában csak az egyik oldalon fordul elő, és 1-2 napig tart. Ez okozza az enyhe hüvelyi vérzést.

Kezelés: Mivel a fájdalom közvetlenül a szervezet természetes folyamata miatt következik be, és elég gyorsan megszűnik, az orvosok csupán fájdalomcsillapítók szedését javasolják a pillanatnyi megkönnyebbülés céljából.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL