KÖZÉRZET

A demencia 5 figyelmeztető jele - Ne hagyd figyelmen kívül!

Ahogy a legtöbb betegség, ami súlyosan érinti a kognitív funkciókat, a demencia is egy tragikus, torokszorító állapot. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mi is az a demencia, és mi az, ami nem az!lletve néhány figyelmeztető jelét és azt, hogy hogyan tudod kezelni ezt az állapotot.

{KEPGALERIA}

A demencia típusai

Ahogy mondtuk, az Alzheimer-kór leggyakoribb formája a demencia, ami 60-80 százalékban alakul ki. Az Alzheimer kór egy végzetes betegség, amely pusztítja az agysejteket, és megszünteti a kognitív funkciókat. Megnehezíti, hogy megfogalmazd, mit szeretnél, amit tapasztaltál, és így elveszíted a kapcsolatot a családtagokkal, a barátokkal és másokkal is.

A másik vezető típusa az úgynevezett vaszkuláris demencia, ami a demenciával összefüggő agyvérzés. Az agyvérzés akkor fordul elő, ha az agy vérellátása megszakad vagy csökken, ugyanis így nem jut oxigénhez és tápanyaghoz, aminek következtében az agysejtek elhalnak. Az agyvérzés oka elzáródott artéria lehet, vagy egy véredény szivárgásából vagy töréséből származó elzáródás.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL