KÖZÉRZET

A cukorbetegség 8 figyelmeztető jele, amely a bőrön jelenik meg

Sajnos a cukorbetegség a szervezetnek szinte minden részét érintheti, ideértve a bőrt is. Meglepő módon a bőrproblémák jelzik legelőször, hogy valaki cukorbetegségben szenved. A jó hír az, hogy a legtöbb cukorbetegség hatékonyan kezelhető, ha felismered ezeket a jeleket, és még a korai szakaszban megtörténik mindez.

Néhány ilyen probléma persze akkor is kialakulhat, ha éppen nem vagy cukorbeteg, de leginkább a cukorbetegségben szenvedő emberek hajlamosak az alábbiakra:

.

 

 

 

Diabeteses hólyagok

Bullosis diabeticorum is ismert, ám a diabéteszes hólyagok kialakulása ritkább. Előfordulhatnak az ujjak, a lábujjak, a láb és a kéz illetve a talp területén. Az ilyen jellegű sebek úgy néznek ki, mint ha égési hólyagok lennének és általában a diabéteszes neuropathiában szenvedő betegeknél alakulnak ki. Bár fájdalommentesek, néha igen nagyméretűek is lehetnek, ám körülüttük nem jelenik meg bőrpír. Nem igényel kezelést, általában önmagától elmúlik 3 héten belül, ha nem piszkálod a hegeket. Az egyetlen hathatós kezelés az, ha a vércukorszintet mindig ellenőrzöd.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL