Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A "nyugtalan láb" szindróma 5 tünete - Nálad melyik jelentkezik?

Szerző:
Szabó Anna
„A lábamnak nem kellene mozognia” – te is gyakran gondolod ezt? A nyugtalan láb szindróma az idegrendszer azon részének rendellenessége, amely a lábakat mozgásra készteti. Mivel általában az alvást is zavarja, így belefoglalják egyben az alvászavar körébe is.

A nyugtalan láb szindróma vagy más szóval az RLS olyan egészségügyi állapot, amely során az egyén késztetést érez a lábak mozgatására. Becslések szerint a nőknél valamivel gyakrabban jelenik meg, mint a férfiak esetében. Sok komplex orvosi diagnózishoz hasonlóan sok esetben az RLS-t is rosszul mérik fel, vagy – ami még rosszabb – az orvosok akár figyelmen kívül is hagyják. Az RLS enyhe tüneteit gyakran szorongásos rendellenességként diagnosztizálják, ami kifejezetten káros és téves megállapítás.

Vess egy pillantást az RLS hét leggyakoribb tünetére. Remélhetőleg hasznos lesz az alábbi kis összefoglaló, ha ilyesféle betegségben szenvedsz.

 

 

1. Ellenállhatatlan késztetés a lábak mozgatására

Az összes tünet közül talán ez a legfontosabb. Bár a szorongás és a depresszió kiválthatja az idegrángásokat, de az RLS-ben szenvedő személy folyamatos kényszert érez, hogy mozgassa a lábát, ezáltal enyhítve a fellépő kellemetlen érzést. Ha úgy érzed, hogy állandóan kényszert érzel a lábaid mozgatására, akkor valószínűleg nem szorongásról vagy depresszióról van szó.

közérzet egészség tünetek betegség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL